Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά, στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια και είναι το μοναδικό φεστιβάλ κινηματογραφικών μονολόγων στην Ευρώπη.

Καλεσμένοι του θα είναι και φέτος διεθνείς κινηματογραφιστές, όπως οι: Hervé Cohen, Jordi Calvet και η Sophie Blondy που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Το τριήμερο πρόγραμμα των προβολών ξεκινά στις 16 Ιουνίου (ώρα 20.30) και ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου.

Φετινή οικοδέσποινα του φεστιβάλ θα είναι η ηθοποιός Αθηνά Ζώτου.

Καθημερινά θα προβάλλονται 12 ταινίες μικρού μήκους και 1 μεγάλου μήκους, παρουσία των σκηνοθετών για ερωταπαντήσεις με το κοινό.

Μερικοί από τους φετινούς καλεσμένους του φεστιβάλ θα είναι οι:

Hervé Cohen (σκηνοθέτης), Jordi Calvet (σκηνοθέτης), Sophie Blondy (σκηνοθέτις), Maryam Galstyam (ηθοποιός), Thomas Kunstler (σκηνοθέτης), Γιάννης Πόθος (συνθέτης μουσικής), Γεωργία Ελευθεριάδου (ενδυματολόγος), Γιάννης Μουρατίδης (σκηνοθέτης), Γιάννης Οιχαλιώτης (ηθοποιός), Βαγγέλης Παπαδιόχος (σκηνοθέτης), Αγγελική Μαραθιά (ηθοποιός), Ιωάννα Σκλαβενίτη (ηθοποιός), Αλεξία Τσούνη (σκηνοθέτις), Καλλιόπη Βίλλυ Κωτούλα (σεναριογράφος – παραγωγός), Zephy Ross(σκηνοθέτης) και πολλοί άλλοι..

Επίσης, στον προαύλιο χώρο του Παπαστρατείου Γυμνασίου θα στηθεί ζωγραφική έκθεση με θέμα τον μύθο της Λήδας από τους μαθητές του εργαστηρίου τέχνης «MyheART» της Χριστίνας Μπλαχούρα.

Εισιτήρια του φεστιβάλ μπορείτε να προμηθευτείτε διαδικτυακά μέσω viva:

https://www.viva.gr/tickets/festival/theaterondemand/diethnes-kinimatografiko-festibal-agriniou/

Το τρέιλερ του φεστιβάλ:

Για να ενισχύσετε την καμπάνια του φεστιβάλ μέσω Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/clay-girl/agrinio-international-film-festival


agrinio24.gr