Το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται πάνω από το εμπορικό πλοίο ΑΝΤ, στο οποίο επιβαίνει 13μελές πλήρωμα. Οι 10 από αυτούς Τούρκοι υπήκοοι.

Το πλοίο έχει ένα μεγάλο ρήγμα ύστερα από σύγκρουση με το εμπορικό πλοίο POTENTIA, σημαίας Σιγκαρούρης και 17μελές πλήρωμα.

Ο διασώστης του Λιμενικού Σώματος κατεβαίνει με συρματόσχοινο στο κατάστρωμα του πλοίου για να ελέγξει την κατάσταση του πληρώματος. Ευτυχώς, δεν έχει τραυματιστεί κανείς από τη σφοδρή σύγκρουση.

Από το ρήγμα του πλοίου γίνεται μεγάλη εισροή υδάτων, ενώ το πλήρωμα έχει κατεβάσει στη θάλασσα και το σκάφος διάσωσης για κάθε ενδεχόμενο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε 9 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά της Χίου σε διεθνή ύδατα, αλλά σε χώρο ευθύνης της Ελλάδας. Το ΑΝΤ είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το POTENTIA από τη Σμύρνη. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και έσπευσαν στην περιοχή 7 περιπολικά σκάφη και ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία ελικόπτερα Super Puma και ένα Canadair CL-215.

Το πλήρωμα του ΑΝΤ αρνήθηκε οποαδήποτε βοήθεια από την ελληνική πλευρά, ενώ στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν και δύο τουρκικές ακταιωροί, που όμως παρέμειναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις το χτυπημένο πλοίο εξήλθε από τον ελληνικό χώρο ευθύνης και συνοδευόμενο από τα τουρκικά σκάφη κατέπλευσε στην Σμύρνη.

Το πλοίο POTENTIA συνέχισε το ταξίδι του χωρίς πρόβλημα προς τη Μάλτα. Για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα από το Λιμενικό Σώμα.


Πηγή