Σε βάρος του Αρχιμανδρίτη, που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 12χρονος σε κατάσταση σοκ πήγε κλαίγοντας στη μητέρα του και της έδειξε το βιντεο με το χυδαίο περιεχόμενο του ίδιου του ιερέα. Η μητέρα έτρεξε έντρομη στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας.

«Στάλθηκε στο γιο μου εχθές το απόγευμα ένα πάρα πολύ άσχημο βίντεο. Έπαθε ένα σοκ γιατί αφενός δεν το περίμενε, είναι η ιδιότητα του ανθρώπου αυτή που δεν το περίμενε, τρόμαξε γιατί αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή αηδίασε με όλο αυτό. Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει «πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;». Και συνέχισε να απαντάει άσεμνα», είπε η μητέρα του 12χρονου στο MEGA.

Ο Αρχιμανδρίτης ήταν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας και είχε συχνά επαφές με το παιδί και τη μητέρα του.

«Παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης αυτό το πράγμα τώρα, δεν είναι να το αφήσεις έτσι. Ίσως προλάβουμε να σώσουμε και κάποια άλλα παιδιά που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο και δεν έχουν μιλήσει, γιατί το καλό είναι ότι το παιδί μου μίλησε αμέσως», συμπλήρωσε η μητέρα του παιδιού.

«Εκ παραδρομής»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο.

«Ήθελα να στείλω το μήνυμα σε ένα άλλο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον 12χρονο. Χωρίς να προσέξω πάτησα αποστολή», δήλωσε.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης στην οποία αναφέρει:

«`Η `Ιερά Μητρόπολις “Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

Η αστυνομία κατέσχεσε τρία κινητά τηλέφωνα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστής του ιερέα, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.


Πηγή