Είναι η στιγμή που ο ένας από τους δύο δράστες του εμπρησμού αφήνει εκρηκτικό μηχανισμό στην πόρτα του καταστήματος επίπλων επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στον Άλιμο.

Ο συνεργός του τον περιμένει στο δρόμο πάνω σε μηχανάκι μέσα σε δευτερόλεπτα ακούγεται ένας δυνατός κρότος και το κατάστημα επίπλων τυλίγεται στις φλόγες.

Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια νεαρών, καθώς απέναντι από το κατάστημα υπάρχει νυχτερινό κέντρο. Κάτι που όπως φαίνεται δεν πτόησε τους εμπρηστές να πραγματοποιήσουν το καταστροφικό τους έργο.

Ο κόσμος είναι στα μπαλκόνια του εγκλωβισμένος.

Τα διαμερίσματα γύρω από το κατάστημα επίπλων που έγινε παρανάλωμα του πυρός εκκενώθηκαν ένοικοι κατέβηκαν με τα κατοικίδια τους στον δρόμο τρομοκρατημένοι.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο μαζί με πολίτες βοηθούσαν ηλικιωμένους να βγουν από τα σπίτια τους μέσα σε ένα σύννεφο καπνού.

26 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο ειδικά κλιμακοφόρα ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης λόγω των εύφλεκτων υλικών στο κατάστημα επίπλων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς….συνεχώς ακούγονταν εκρήξεις.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε διαμερίσματα της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το κατάστημα καθώς επίσης και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

«Το αμάξι έχει λαμπαδιάσει από την μπροστινή μεριά. Η αστυνομία έχει κλείσει και τα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος».

Λόγω της φωτιάς υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μάρκου Μπότσαρη στο ρεύμα προς Πειραιά.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μιάμιση ώρα αργότερα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.


Πηγή