Το super puma της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται πάνω από το εμπορικό πλοίο «ΑΝΤ» στο οποίο επιβαίνει 13μελες πλήρωμα οι 10 από αυτούς τουρκικοί υπήκοοι.

Το πλοίο έχει ένα μεγάλο ρήγμα ύστερα από σύγκρουση με το εμπορικό πλοίο «ΠΟΤΕΝΤΙΑ» με σημαία Σιγκαπούρης και 17μελες πλήρωμα.

Ο διασώστης του λιμενικού σώματος κατεβαίνει με συρματόσκοινο στο κατάστρωμα του πλοίου για να ελέγξει την κατάσταση του πληρώματος. Ευτυχώς δεν έχει τραυματιστείς κανείς από την σφοδρή σύγκρουση.

Από το ρήγμα του πλοίου γίνεται μεγάλη εισροή υδάτων ενώ το πλήρωμα έχει κατεβάσει στην θάλασσα και το σκάφος διάσωσης για κάθε ενδεχόμενο.

Οι δυνάμεις Λιμενικού

Η σύγκρουση σημειώθηκε 9 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά της Χίου σε διεθνή ύδατα αλλά σε χώρο ευθύνης της Ελλάδας. Το «ΑΝΤ» είχε αποπλεύσει από το από την Αλεξάνδρεια της Αίγυπτου και το «ΠΟΤΕΝΤΙΑ» από την Σμύρνη. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού σώματος και έσπευσαν στην περιοχή.

7 περιπολικά σκάφη Λ.Σ,

1 πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.

1 Πλοίο Π.Ν

3 ελικόπτερα SUPER PUMA

1 CANADAIR CL-215

Το πλήρωμα του «ΑΝΤ» αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια από την ελληνική πλευρά ενώ στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν και δύο τουρκικές ακταιωροί που όμως παρέμειναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις το χτυπημένο πλοίο εξήλθε από τον ελληνικό χώρο ευθύνης και συνοδευόμενο από τα τουρκικά σκάφη που κατέπλευσε στην Σμύρνη.

Το πλοίο «ΠΟΤΕΝΤΙΑ» συνέχισε το ταξίδι του χωρίς πρόβλημα προς την Μάλτα. Για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγετε έρευνα από το λιμενικό σώμα.


Πηγή