Η Εύα Καϊλή μίλησε για την υπόθεση που την αφορά και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.

Φωτογραφήθηκε με την κόρη της

Χαμογελαστή, δίπλα στη δίχρονη κορούλα της Αριάδνη, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή, στη δεύτερη συνέντευξή της μέσα σε δύο ημέρες.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Cοrriere della sera», η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, δηλώνει πως πλήρωσε το ότι δεν κατονόμασε σημαντικά πρόσωπα, στις βελγικές Αρχές.

«Αν δήλωνα ένοχη ή έδινα σημαντικά ονόματα, θα είχα επιστρέψει αμέσως στην κόρη μου. Όμως, θα είχα πει ψέματα και αυτό δεν ήταν ποτέ επιλογή για έμενα».

«Έπαθα πανικό»

Η Εύα Καϊλή περιγράφει τις συνθήκες στις φυλακές Χάρεν στις Βρυξέλλες.

«Αμέσως μετά τη σύλληψή μου, τέθηκα σε απομόνωση στο αστυνομικό τμήμα, σε κελί με τα φώτα και την κάμερα παρακολούθησης συνεχώς αναμμένα, χωρίς τρεχούμενο νερό. Υπέφερα από το τσουχτερό κρύο επειδή πήραν το παλτό μου. Ανησυχούσα για την κόρη μου, γιατί τις πρώτες μέρες δε μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο, ούτε την οικογένειά μου».

Στην ερώτηση για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της, η Εύα Καϊλή απαντά:

«Όταν συνελήφθη ο Φραντσέσκο και κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί. Έπαθα πανικό. Ήξερα ότι στο γραφείο μου υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα πολλά χρήματα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφτηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω τη βουλευτική μου ασυλία».

Η Εύα Καϊλή παραδέχεται πως γνώριζε ότι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής λάμβανε δωρεές με τις οποίες λέει πως η ίδια δεν σχετίζεται, ενώ επιμένει πως ο Παντσέρι δεν είπε ποτέ το όνομά της στις Αρχές.

«Μετά από έναν χρόνο ερευνών, οι δραστηριότητές μου και οι λογαριασμοί μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου».

Στο τέλος της συνέντευξης την οποία η Εύα Καϊλή ανάρτησε στο προφίλ της στο Twitter, ο δημοσιογράφος τη ρωτά πώς πάνε τα πράγματα με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με την ίδια να απαντά:

«Θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Είναι ένας τέλειος πατέρας για την κόρη μου».


Πηγή