Αιφνιδίως, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ανακοίνωσε μέσω του συνηγόρου του, πως παραιτείται από την έφεση στην πρωτόδικη απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και εντεκάμιση χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του αγαπημένου της σκυλιού, της Ρόξυ.

Η απόφαση αυτή ήρθε, την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, από το οποίο ο κατηγορούμενος ευελπιστούσε να έχει μία καλύτερη ποινική μεταχείριση και «πάλευε» για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, η απόφαση ελήφθη μόλις τα τελευταία δύο 24ωρα για λόγους που δεν είναι… ανακοινώσιμοι.

«Η απόφαση αυτή δεν ήταν προετοιμασμένη, ούτε το συζητάγαμε καιρό. Ήταν μία απόφαση που στηρίζεται σε κάποιες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής και μάλιστα του τελευταίου διημέρου. Αφού το συζητήσαμε ώριμα, έλαβε την απόφαση και εγώ το εκτελώ», ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Ελπίζω να σαπίσει στη φυλακή»

Ο πατέρας της Καρολάιν μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS εξέφρασε την έκπληξη του για την απόφαση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Με εξοργίζει η σκέψη ότι αυτό το διττό κάθαρμα στάθηκε στο δικαστήριο και είπε ότι έπρεπε να σκοτώσει την όμορφη κόρη μου για να σώσει τη Λυδία. Είμαι ικανοποιημένος που επέστρεψε εκεί που ανήκει. Ελπίζω να σαπίσει στη φυλακή».

Ο πατέρας της Καρολάιν μάλιστα ανέφερε πως το παιδί δολοφονήθηκε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του πιλότου σε κύκλωμα ναρκωτικών, κάτι, ωστόσο, που δεν έχει προκύψει από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η αλήθεια είναι ότι τη σκότωσε, γιατί πιεζόταν από τη συμμορία στην οποία είχε εμπλακεί συμμετέχοντας στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η Καρολάιν του είχε ξεκαθαρίσει ότι εάν επέμενε, τότε θα τον εγκατέλειπε και θα έπαιρνε μαζί και τη Λυδία. Πώς τα ξέρω όλα αυτά; Από τα γράμματα που έγραψε σε εμένα, στη Σούζαν και στη μητέρα του».

Τέλος και οι πανελλήνιες

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραιτείται και από τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Είναι σε μία δυσχερή ψυχολογική κατάσταση, είναι μία απόφαση ζωής και είναι αφόρητο το βάρος το οποίο έχει», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Η δολοφονία της Καρολάιν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών έγινε τον Μάιο του 21 με τον σύζυγο της να ισχυρίζεται αρχικά πως τη σκότωσαν ληστές. Μετά από 37 ημέρες «θεάτρου», ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε,  ισχυριζόμενος ωστόσο πως δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει και πως θα είναι πάντα ο έρωτας της ζωής του.


Πηγή