Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί φόβο είναι ο αριθμός των αγνοούμενων που εκτιμάται ότι είναι τεράστιος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον εντοπισμό τους κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών και των προσφύγων είναι από Συρία, Πακιστάν, Αίγυπτο, Παλαιστίνη και Ιράκ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πάνω στο πλοίο βρισκόντουσαν και κάποιοι από τους διακινητές.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μία σορός γυναίκας και όπως φαίνεται υπήρξαν και αρκετά παιδία τα οποία μάλλον βρισκόντουσαν στο αμπάρι.

Τα αίτια

Σύμφωνα με τα ό,τι έχουν μεταφέρει οι μετανάστες υπήρξε μετακίνηση πληθυσμού  πάνω στο πλοίο όπου ήταν στοιβαγμένοι τόσοι άνθρωποι.

Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά αλλά σύμφωνα με τα όσα λένε, ίσως προκλήθηκε από ένα τσακωμό που οδήγησε στη  μετακίνηση ή από παραπλέοντα σκάφη που επιχείρησαν να προσεγγίσουν και από τον κυματισμό και αναποδογύρισε το σκάφος.

Το αλιευτικό ήταν μία πολύ κακή κατασκευή υπερφορτωμένο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, αρνήθηκαν τη βοήθεια τους αλλά δέχτηκαν μόνο κάποια τρόφιμα αλλά δεν είναι γνωστό το άτομο που αρνήθηκε τη βοήθεια καθώς μπορεί να ήταν κάποιος από τους διακινητές.


Πηγή