Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 79 σοροί και έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι. Όσο περνούν όμως οι ώρες εξανεμίζονται οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί ενώ ακόμα οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τον αριθμό των αγνοουμένων, με τους πρόσφυγες να κάνουν λόγο για 700 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Αυτήν την ώρα επιχειρείται ταυτοποίηση των ναυαγών και παίρνουν τηλέφωνο τους συγγενείς τους να τους ενημερώσουν πως είναι ζωντανοί.

Οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στα θύματα.

«Δυστυχές δεν είναι πρωτόγνωρες αυτές οι εικόνες,. Έχει γίνει μία μεγάλη κινητοποίηση διότι πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να βρούμε τους ανθρώπους ζωντανούς. Τώρα έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης. Ήταν δύσκολο γατί μέχρι χτες ήταν σε σοκ και δεν καταλάβαιναν τι γίνεται. Κάποιοι δεν θυμόντουσαν το όνομά τους. Από την αρχή ζητάνε να πάρουν τηλέφωνα. Έχει γίνει μία κι9νητοποίηση από συγγενείς που προσπαθούν να μας βρουν», είπε η διασώστρια ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαριλένα Γυφτέα.

Νεαρός οδοντίατρος σώθηκε από το ναυάγιο

Ένας Σύριος κατάφερε να σωθεί και να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους.

«Είναι ένας νεαρός Σύριος, ο οποίος ευτυχώς ήταν σώος. Ζητούσαν οι δικοί του να επικοινωνήσουν και τον βρήκαμε. Μέσω Αργεντινής έγινε η επαφή. Μίλησε με τους δικούς του. Είχαμε και την  πρόθεση να τον φιλοξενήσουμε αλλά είναι άλλα τα σχέδια», δήλωσε ένας από τους διασώστες.


Πηγή