Ο Σταμάτης Μαλέλης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών, λέγοντας πως είναι μία πολύ μεγάλη νίκη τη ΝΔ και αυτό πρέπει να προβληματίσει την αριστερά.

«Είχαμε πει πως αυτές είναι εκλογές και για αντιπολίτευση. Οφείλει η κεντροαριστερά να προβληματιστεί και να δει τι πρέπει να κάνει με το αφήγημά της. Πρέπει να αφήσουν τις προσωπικές πολιτικές και να δουν όλοι μαζί τι θα κάνουν. Όλοι μαζί πρέπει να προβληματιστούν. Κυρίως η βάση πρέπει να αφουγκραστεί τις ανάγκες τις κοινωνίας και να εκφράσει τα μέτρα για την επόμενη μέρα. Υπάρχει ένα 29-30% που λέει πως μπορεί ο Μητσοτάκης να έφτασε εκεί και να πήρε αυτό το ποσοστό αλλά υπάρχει και η αριστερά, η οποίο μέσα από προβληματισμό και δουλειά μπορεί να εκφραστεί αλλά όχι με αλαζονεία και ‘’αντί’’».

«Εάν περιμένουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανέβει το ΠΑΣΟΚ τότε θα κυβερνάει για πολλά χρόνια η ΝΔ»

Ο Σταμάτης Μαλέλης είπε πως όλοι όσοι ανήκουν στην κεντροαριστερά θα αναγκαστούν από τη βάση να πάρουν μέτρα και αποφασίσεις για όλους του ανθρώπους που αποτελούν τη δημοκρατική παράταξη.

«Μίλησα την άλλη φορά για την ηγεμονία του Μητσοτάκη, εννοώντας τη μαρξιστική ηγεμονία, δηλαδή πως έχει πείσει τον άλλον πως αυτός είναι ο καλύτερος. Και αυτό έγινε γιατί η κεντροαριστερά δεν είχε προτάσεις για την επόμενη μέρα. Εάν περιμένουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανέβει το ΠΑΣΟΚ τότε θα κυβερνάει για πολλά χρόνια η ΝΔ. Χαίρομαι που το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε αλλά αυτό δεν έχει σημασία εάν δεν καταλάβουμε το πρόβλημα της κοινωνίας και να αλλάξουμε αφήγημα».

«Υπάρχει ένα 30% που λέει πως δεν τους πείθει ο Μητσοτάκης»

Όπως επισήμανε, η κεντροαριστερά θα πρέπει συνολικά να βρει νέο αφήγημα και να μην γυρίζουν ο ένας την πλάτη στον άλλον.

«Θεωρώ άδικο στο κόμματι της κεντροαριστεράς να τσακώνονται μεταξύ τους και η ΝΔ να μένει μόνη της και να προχωρά. Υπάρχει ένα 30% που λέει πως δεν τους πείθει ο Μητσοτάκης. Πρέπει λοιπόν(σ.σ η κεντροαριστερά) να καθορίσει την πολιτική της. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη κεντροαριστερά και θέλει γενναίες αποφασίσεις για να γίνει».


Πηγή