Οι δικηγόροι του πατρός Αντωνίου κατέθεσαν από χθες το πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα και σήμερα ο ίδιος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του απηύθυνε η 22η τακτική ανακρίτρια.

Ο πατέρας Αντώνιος, μετά από επαναλαμβανόμενες αναβολές έφθασε στις 8 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, επιλέγοντας να μπει από διπλανή πόρτα, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους και παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας 4 ολόκληρες ώρες.

Στις 10 το πρωί στα δικαστήρια έφτασε και η πρεσβυτέρα, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη

Οι μητέρες του 19χρονου σήμερα και του 15χρονου πλέον αγοριών, που έχουν καταγγείλει επώνυμα τον ιδρυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης, μιλούν για εγκλήματα σε βάρος των παιδιών τους και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο πατέρας Αντώνιος επιμένει στην αθωότητά του. Στο υπόμνημά του ισχυρίζεται ότι πρόκειται για κατασκευασμένες κατηγορίες, φήμες και ανακρίβειες και αναφέρεται σε ανυπόστατα, όπως λέει, δημοσιεύματα, με τη συνδρομή καλοθελητών που εποφθαλμιούν το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Κιβωτός του Κόσμου.

Μάρτυρες υπεράσπισης του πατρός Αντωνίου, οι οποίοι φέρονται να έχουν ήδη καταθέσει στον ανακριτή τις προηγούμενες ημέρες, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ο 19χρονος του προσέγγισε και τους ζήτησε να καταθέσουν κατά του ιερέα.

Θέλουν να τιμωρηθεί

Παρόμοια συναισθήματα, με την οργή να κυριαρχεί εκφράζει και η μητέρα του 15χρονου, ο οποίος παραμένει φιλοξενούμενος σε δομές της Κιβωτού. Από την πλευρά του ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για αντιγραφή της πρώτης καταγγελίας.

«Ανοιχτοί» λογαριασμοί με τη Δικαιοσύνη

Ο πατέρας Αντώνιος, ωστόσο, έχει επιπλέον, «ανοιχτούς» λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη.

Ήδη, από τις αρχές Ιουνίου ελέγχεται και για τρία ακόμη κακουργήματα αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, ενώ εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία για τα οικονομικά της Κιβωτού.

Στις αρχές του φθινοπώρου, ο πατέρας Αντώνιος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με 7 ακόμη, πρώην εργαζομένους της Κιβωτού του Κόσμου, για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν εκείνος που είχε δώσει την εντολή για τις τιμωρίες και τις σωματικές κακοποιήσεις των ανηλίκων που διαμένουν στις δομές.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα αναμένεται από λεπτό σε λεπτό η ανακοίνωση της απόφασης αν θα αφεθεί ελεύθερος ο π. Αντώνιος ή θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή θα προφυλακιστεί, αφού η κατηγορία που αντιμετωπίζει, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση, μπορεί να οδηγήσει και σε προφυλάκιση.


Πηγή