Συνεχίζεται ο σάλος που προκάλεσε η φωτογραφία του νεαρού σερβιτόρου σε beach bar στη Ρόδο που φαίνεται να σερβίρει τους πελάτες έχοντας μπει μέχρι τη μέση στη θάλασσα. Το γεγονός προκάλεσε άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, η οποία ωστόσο σε επιτόπιο έλεγχο δεν βρήκε κάποια παράβαση.

Το βίντεο εκτός από σάλο και οργή στο διαδίκτυο προκάλεσε διπλή κυβερνητική παρέμβαση με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, να διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι και τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να ζητά να ελεγχθεί η νομιμότητα της κατασκευής μέσα στο νερό.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, υποστήριξε πως ο ίδιος ο σερβιτόρος επέλεξε να σερβίρει με αυτό τον τρόπο για να πάρει καλό φιλοδώρημα.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουμέντο, για το περιστατικό με τον σερβιτόρο που φέρνει παραγγελίες σε πελάτες μέσα στη θάλασσα.

«Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του» (φιλοδώρημα). Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ τον μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει», είπε αρχικά.

«Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη, αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου. Ήρθαν εδώ το απόγευμα 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα, και έλεγχοι έχουν γίνει από το Λιμενικό, και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία», συνέχισε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Όσο για τα τραπεζάκια μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζομένους εάν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τους είπαν ότι το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για μένα. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», κατέληξε.

Τι λένε οι εργαζόμενοι του beach bar

Στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης για τις συνθήκες εργασίας στο beach bar όπου κατεγράφη σερβιτόρος να βουτά στη θάλασσα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες, προχώρησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, προσφέροντας  στήριξη στον εργοδότη τους.

Όπως υποστηρίζουν, αισθάνονται ότι όσα ακούστηκαν δεν τους εκφράζουν και πως δεν εργάζονται σε συνθήκες «μεσαίωνα», σημειώνοντας ότι γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για τα εργασιακά τους δικαιώματα προκειμένου να αποταθούν αν χρειαστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως εργαζόμενοι της επιχείρησης για τους οποίους υπήρξε καταιγισμός σχολίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε τα παρακάτω:

Δεν εργαζόμαστε με «συνθήκες μεσαίωνα» όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε «εκβιαζόμαστε» ούτε «εξαναγκαζόμαστε» να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Αντίθετα:

Το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε.

Λειτουργούμε ως ομάδα, αντιμετωπίζουμε την εργασία μας σαν δική μας δουλειά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, ακριβώς επειδή έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονομικές απολαβές. Η καλή διάθεσή μας βγαίνει προς τα έξω και την εισπράττουν οι επισκέπτες, πράγμα που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν εργαζόμασταν σε «άθλιες συνθήκες» και αν ο εργοδότης μας μας «εκμεταλλευόταν» και μας «βασάνιζε», όπως ειπώθηκε.

Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας, δεν είναι συνθήκες «μεσαίωνα» ούτε υφιστάμεθα «βασανιστήρια», όπως ειπώθηκε.

Παράνομες οι κατασκευές του beach bar μέσα στη θάλασσα

Και μπορεί οι εργαζόμενοι του beach bar να μην αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο τους ζητά η επιχείρηση, ενδεχομένως φοβούμενοι και ένα πιθανό λουκέτο από τις Αρχές, το αρμόδιο Λιμεναρχείο δεν είχε την ίδια γνώμη.

Ειδικότερα, το Λιμεναρχείο Ρόδου προέβη σε έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ρόδου όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την πάρανομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο και επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.5.2023 και 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί σχετικές δικογραφίες, ωστόσο η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά.


Πηγή