Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εξέλιξη σημειώθηκε μετά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για το περιστατικό αλλά και την επίσκεψη κλιμακίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος και παράγγειλε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

«Δεν υπάρχει κανένα νομικό ζήτημα»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει νομικό ζήτημα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Δεν αποτελεί νομικό ζήτημα. Το ότι ενεπλάκη η εισαγγελία θα δούμε τι θα παράξει η προκαταρκτική. Εγώ έχω διαφορετική άποψη».

«Θα ελεγχθεί ο εργοδότης για το αν φορούσε πλατύγυρο καπέλο ο νεαρούλης;», είπε ο κ. Μαρακάκης, συμπληρώνοντας:

«Το ζήτημα του κινδύνου είναι αστείο, δεν είναι άξιο λόγου, δεν τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας. Δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα μεσαιωνικών συνθήκων δουλειάς για έναν άνθρωπο που μπήκε στο νερό για 2 λεπτά. Για μένα είναι αστείο».

«Παράβαση νόμου υγιεινής & ασφάλειας»

Διαφορετική είναι η άποψη του εργατολόγου, Γιάννη Καρούζου, ο οποίος μιλά για παράβαση του νόμου υγιεινής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον νόμο του 2010, θα έπρεπε η εν λόγω επιχείρηση να έχει τεχνικό ασφαλείας ο οποίος συντάσσει έκθεση σχετικά με την επικινδυνότητα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Πρέπει να υπάρχει μέριμνα για θερμοπληξία, για ελαφρύ ρουχισμό. Αν συνέβαινε ένα ατύχημα ή πνιγμός θα εξετάζαμε αν μια από αυτήν την πρόληψη είχε ληφθεί».


Πηγή