Παρά τις τσιμπημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν οικονομία προκειμένου να μπορέσουν να απολαύσουν μερικές ημέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Ευκαιρία για ανάσες δροσιάς για τους εκδρομείς του σαββατοκύριακου αλλά κυρίως για τους αδειούχους του Ιουλίου εν όψει καύσωνα, με τα νησιά των Κυκλάδων να έχουν την τιμητική τους.

Αυξημένη παρουσιάζεται η επιβατική κίνηση στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Μόνο σήμερα τα προγραμματισμένα δρομολόγια είναι 22 από το λιμάνι του Πειραιά, 16 από Ραφήνα και 11 από το Λαύριο.

Σε πολλά νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού η πληρότητα σε καταλύματα αγγίζει το 90% με τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί.

Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με το δεύτερο κύμα αδειούχων του Ιουλίου και τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει κι άλλο.

Tην ίδια ώρα, όσοι έχουν μείνει στην Αθήνα αναζητούν ανάσες δροσιάς σε κοντινές παραλίες, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας.


Πηγή