Αναπάντητα «γιατί»

Θρήνος, οδύνη και αμέτρητα «γιατί» για τον Περικλή Στεφανίδη και τον Χρήστο Μουλά, τους δυο πιλότους της πολεμικής αεροπορίας που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος.

Στο σπίτι του 27χρονου ανθυποσμηναγού, Περικλή Στεφανίδη, καταφθάνουν από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς για να στηρίξουν την οικογένειά του.

Οι οικογένειες, οι φίλοι των δύο πιλότων, όλη η χώρα αδυνατούν να πιστέψουν πώς χάθηκαν δύο νέα παιδιά. Η αγάπη του 27χρονου Περικλή για τα αεροπλάνα ήταν τόσο μεγάλη που έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις δύο φορές για να εισαχθεί στην σχολή Ικάρων και να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Ο 34χρονος Χρήστος Μουλάς, με καταγωγή από τα Χανιά, σε λίγους μήνες θα γινόταν για πρώτη φορά πατέρας, καθώς η σύζυγός του, επίσης απόφοιτη της σχολής Ικάρων, είναι έγκυος.

«Ο σμηναγός Μουλάς είναι γέννημα ανάθρεμμα του Αποκόρωνα. Η μητέρα του, η οποία τυγχάνει να είναι ψυχίατρος του γενικού νοσοκομείου Χανίων, ο θείος του είναι διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, ο άλλος του θείος είναι νοσηλευτής του νοσοκομείου. Είναι μια οικογένεια η οποία προσφέρει στον άνθρωπο. Και ήρθε λοιπόν η μοίρα να χτυπήσει αυτούς τους ανθρώπους», σημειώνει ο δήμαρχος Αποκόρωνα Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Σιωπή και θλίψη και στην παραδοσιακή «στράτα» στα Χανιά.

«Δεν τολμώ να φανταστώ πόσες ζωές έσωσες, πόσα σπίτια γλίτωσες, πόσες εστίες έσβησες όσα χρόνια πετούσες», γραφεί σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, συμμαθητής του Χρήστου Μουλά.

Η κηδεία του 27χρονου ανθυποσμηναγού θα γίνει αύριο στον τόπο καταγωγής του στο Κιλκίς με όλες τις τιμές, και την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στο Γαβαλοχώρι Χανίων η κηδεία του υποσμηναγού Χρήστου Μουλά.


Πηγή