Οι άριστοι πέτυχαν την πρώτη επιλογή τους, όχι χωρίς κόπο αλλά με τον δικό τους τρόπο και με πολλά όνειρα για το μέλλον τους.

Με 19.640 μόρια, η Άντα Μυλωνά από τον Πύργο Ηλείας ετοιμάζεται για το δικό της ταξίδι στην πολλά υποσχόμενη σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στην Αθήνα.

«Αυτό που μου δίνει ικανοποίηση είναι η αγάπη μου για τις θετικές επιστήμες, θέλω να γίνω καλή επιστήμονας».

Ο Χρήστος Μανώλης από την Ελασσόνα Λάρισας εισάγεται με 19.170 μόρια στη, σχολή αξιωματικών της πυροσβεστικής για να εκπληρώσει τον σκοπό της ζωής του.

«Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους».

Η Μαριάννα Ευρυπίδη κατάλαβε μέσα από τον επαγγελματικό προσανατολισμό ποια είναι η κλίση της, κι έτσι επέλεξε τη νομική Αθηνών όπου εισάγεται με 19.120 μόρια

«Αισθάνομαι ευτυχισμένη και δικαιωμένη».

Πού ανέβηκαν οι βάσεις

Άνοδος των βάσεων  σημειώθηκε σχεδόν σε όλες τις περιζήτητες σχολές και στο 4ο πεδίο των οικονομικών και της πληροφορικής που επέλεξαν φέτος 1.500 περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι.

Στις δημοφιλέστερες σχολές με μόρια που ξεκινούν από 19.000 έως 16.000, συγκαταλέγονται οι ιατρικές σχολές, νομική, ψυχολογία, μέσα μαζικής επικοινωνίας, πληροφορική, πολυτεχνικές σχολές, οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Πτώση υπήρξε κυρίως σε περιφερειακές σχολές.

Συνολικά, από τους 73.220 υποψηφίους από τα γενικά λύκεια, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό οι 52.727 και εισάγονται στα πανεπιστήμια 48.035.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που έρχονται στην παιδεία και στη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι πανελλαδικές είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα στη ζωή λένε οι ειδικοί στον επαγγελματικό προσανατολισμό και η πιο ισχυρή σύστασή τους σε επιτυχόντες και μη, είναι να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειες και τα όνειρά τους.


Πηγή