Εννέα μήνες μετά, η συνοδηγός απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία παρά το ότι όχι μόνο είδε την παράσυρση και εγκατάλειψη, αλλά δεν κάλεσε ποτέ το ΕΚΑΒ, κάτι που θα μπορούσε ίσως να σώσει το κορίτσι.

Το χρονικό

Νοέμβριος του 2022. Ένα αυτοκίνητο απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Πίσω, η φοιτήτρια Κτηνιατρικής Άμμα Καρυωτάκη παλεύει να κρατηθεί στη ζωή και πάρα τις προσπάθειες των γιατρών δε θα τα καταφέρει.

Εννέα μήνες μετά τη φονική παράσυρση και εγκατάλειψη, το βούλευμα τιυ δικαστηρίου είναι «καταπέλτης» για τον 27χρονο οδηγό αλλά όχι για τη 19χρονη συνοδηγό.

«Απαλλάσσει εντελώς και από τα πάντα τη συνοδηγό, από τα πάντα ακόμη και από τη συνέργεια της εγκατάλειψης. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι ότι είναι μικρή σε ηλικία, ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και κυρίως, κυρίως λόγω της αυθόρμητης και αυτόβουλης παρουσίασής της στο τμήμα με κάθε διάθεση να συνδράμει και να βοηθήσει τις Αρχές, πράγμα που είναι ψευδές», λέει στο MEGA, η μητέρα της 21χρονης.

«Για το επίδικο τροχαίο δυστύχημα η δεύτερη κατηγορουμένη ουδεμία ευθύνη φέρει, επιπλέον δε επέβαινε ως συνοδηγός σε ένα όχημα την κίνηση του οποίου κατ’ επέκταση αδυνατούσε να ορίσει», αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα.

Χάρισε ζωή

Με τον θάνατό της η Έμμα χάρισε ζωή σε τρεις ανθρώπους, αφού οι γονείς της με μεγαλείο ψυχής αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Αυτό που ζητά τώρα η μητέρα της φοιτήτριας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Ορίστηκε η ημερομηνία του δικαστηρίου 7/11 στη Θεσσαλονίκη, όπου το δικαστήριο αφορά μόνο τον οδηγό. Η συνοδηγός δεν υπάρχει πουθενά και πώς να υπάρχει βέβαια αφού δεν κατηγορείται για τίποτα. Άλλα εφόσον δεν κατηγορείται για κάτι θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να υπάρχει ως μάρτυρας».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 27χρονος οδηγός δεν είχε δίπλωμα, άδεια παραμονής και δεν του ανήκε το αυτοκίνητο.

Το μοιραίο βράδυ κινούνταν με διπλάσια από την επιτρεπόμενη ταχύτητα σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.


Πηγή