Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ όταν μία ομάδα 200 ατόμων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασαν στο γήπεδο ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά την απαγόρευση που υπάρχει από την UEFA για μετακίνηση οπαδών ενόψει των προκριματικών για το Champions League.

Η εν λόγω ομάδα, άρχισε να επιτίθεται σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή του γηπέδου, όπως επίσης να προκαλεί και να απειλεί κόσμο στα γύρω καταστήματα.

Οι συμπλοκές κατέληξαν σε άγρια επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Έλληνας οπαδός, ένας 22χρονος από την Ελευσίνα και να τραυματισθούν 8 άτομα, τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Ο αριθμός των προσαγωγών που κατέληξαν σε συλλήψεις είναι 96, και οι 88 για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας, συν οι 8 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο – σύνολο 96 – και υπάρχει και μία πληροφορία, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί και αφορά ένα κοριτσάκι 13 ετών το οποίο βρισκόταν στο σημείο – όπου μαζεύονται συχνά παρέες – και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Από πλευράς αστυνομικής διεύθυνσης, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του 22χρονου ο οποίος φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Από την πλευρά του ΕΚΑΒ, 5 άτομα μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρα, και οι υπόλοιποι με ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο βρισκόταν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο και στο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και στο νοσοκομείο κι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς είναι άγνωστο το εάν θα διεξαχθεί ο αγώνας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για σήμερα μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δεν είχε πληροφόρηση η ΕΛ.ΑΣ για την μετακίνηση 200 ατόμων οδικώς από την Κροατία

Φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε καμία πληροφόρηση για την  μαζική μετακίνηση οπαδών από την Κροατία οδικώς, ενώ ήταν ένα κομβόι με πούλμαν και βανάκια το οποίο κατέβαινε προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οπαδοί έφτασαν στην Αττική Οδό, άφησαν τα αυτοκίνητα πήγαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ ειρήνη, έπειτα μετέβησαν στον σταθμό Πευκάκια, και με τα πόδια έφτασαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Οι νοσηλευόμενοι είναι 4 Έλληνες και 4 Κροάτες.

Συμπλοκή οπαδών με έναν νεκρό στην Νέα Φιλαδέλφεια


Πηγή