Απέραντη θλίψη

«Μιχάλη θα ζεις για πάντα, είσαι παρών». Δεκάδες μηνύματα γραμμένα στους τοίχους κοντά στο σπίτι του 29χρονου στην Ελευσίνα, που έχει βυθιστεί στην θλίψη, μία μέρα πριν την κηδεία του.

Στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην άνω Ελευσίνα θα πουν το ύστατο χαίρε αύριο η οικογένεια, οι φίλοι και φίλαθλοι της ΑΕΚ. Αστυνομικές δυνάμεις οριοθέτησαν με κορδέλες την πλατεία γύρω από την εκκλησία και ενημερώνουν τους κάτοικους να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους καθώς περιμένουν πλήθος κόσμου.

Η μητέρα του Μιχάλη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο του παιδιού της και σήμερα ο πατέρας του νεαρού, υπάλληλος του δήμου Ελευσίνας, χρειάστηκε κι εκείνος ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η μαρτυρία φίλου του 29χρονου που ήταν κοντά του λίγο πριν ξεψυχήσει από τα φονικά χέρια των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, Έτρεχε μαζί του να ξεφύγει από το άγριο κυνηγητό και σε μια στιγμή τον είδε δίπλα του να καταρρέει και να λέει τις τελευταίες του λέξεις:

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ‘αδερφέ, χτυπήθηκα’ και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι και να είναι εκείνο το παιδί».

Το μαχαίρι, τύπου καράμπιτ, εικάζεται πως είναι εκείνο που προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα στη βραχιόνιο αρτηρία του 29χρονου. Ήταν ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι χούλιγκαν στη δολοφονική επίθεση του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο στην πρωτοβάθμια δίκη να σχετίζεται άμεσα με το θανατηφόρο τραύμα.

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή έχει ζητήσει, αντί στεφάνων, να γίνουν στην μνήμη του δωρεές από όσους το επιθυμούν  στο σωματείο «Ελπίδα» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.


Πηγή