Με μια μαχαιριά

Το θύμα πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Στο σώμα του οπαδού της ΑΕΚ δεν υπάρχουν άλλα θανατηφόρα χτυπήματα αλλά υπάρχουν εκχυμώσεις στα χέρια του, πιθανότατα στην προσπάθειά του να αμυνθεί.

Αυτό είναι το σοκαριστικό πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά. Μία δυνατή μαχαιριά ήταν ικανή για να αφαιρέσει τη ζωή του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Ανενόχλητοι, αποφασισμένοι να σκοτώσουν

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη συντεταγμένη πορεία των δολοφονικών ταγμάτων των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους προς το γήπεδο της ΑΕΚ στις 22:58.

Με κουκούλες, κράνη, μάσκες, ρόπαλα στα χέρια, γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα και DNA κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι.

Τα ευρήματα στο σημείο της συμπλοκής προκαλούν ανατριχίλα.

Στο «οπλοστάσιο» των ταγμάτων θανάτου βρέθηκε:

– Ξύλινη τάβλα 120 εκ. με καρφιά και αίμα,

– Ξύλο 20 εκ. καρφωμένο σε άλλο ξύλο 52 εκ. με κηλίδα αίματος,

– Τέσσερα ξύλινα κοντάρια με κηλίδες αίματος,

– Σιδερένια σωλήνα 180 εκ.,

– Δύο σουγιάδες 20 εκ. και 17 εκ.,

– Τρεις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες,

– Επικαλαμίδες.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια τα εξετάζουν για να ταυτοποιήσουν ενδεχομένως τον δολοφόνο του Μιχάλη.

Τα εγκληματικά λάθη της ΕΛ.ΑΣ

Το οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο, αν και γνωστό στις ελληνικές Αρχές δύο ημέρες νωρίτερα, εκτελέστηκε δίχως κανένα εμπόδιο.

Ένα από τα μοιραία λάθη, όπως αποκαλύπτουν «Τα ΝΕΑ» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ήταν ότι κανείς δεν μπλόκαρε το κομβόι θανάτου στα διόδια της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, υπήρχε η λανθασμένη βεβαιότητα ότι το κομβόι των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα διανυκτέρευε σε στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο πριν ξεκινήσει η φονική συμπλοκή, αστυνομικοί της ομάδας Δράσης εντοπίζουν την ομάδα των μαυροφορεμένων χούλιγκαν έξω από τον σταθμό του Περισσού. Τους παρακολουθούν διακριτικά.

«Κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσυλλίου στην οδό Λυκούργου. Τα ακολουθήσαμε σε μία απόσταση περίπου 50 μέτρων. Κινήθηκαν στην οδό Λεύκης ενώ εμείς, κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας, παραμείναμε στο σημείο, δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με οπαδούς αντίπαλης ομάδας», αναφέρει ειδικός φρουρός.

Στον ανακριτή οι χούλιγκαν

Αύριο θα ξεκινήσουν οι απολογίες των 105 χούλιγκαν που κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα.

Ανά ομάδες, έως και την Κυριακή, οι κατηγορούμενοι θα μεταφέρονται στα δικαστήρια. Ο κάθε ένας από τους τρεις ανακριτές θα δέχεται 10 έως 12 άτομα, ενώ συνολικά ο καθένας θα λάβει απολογίες από 35 έως 40 άτομα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και τρεις Έλληνες:

– Ένας 27χρονος κάτοικος Αγίας Βαρβάρας,

– Ένας 26χρονος κάτοικος Κορωπίου,

– Ο τρίτος μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στα αιματηρά επεισόδια.

Οι δύο από τους τρεις έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν.

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί, καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ.


Πηγή