Το διαστημόπλοιο Unity αποκολλάται από το αεροπλάνο που το μεταφέρει και οι δύο κυβερνήτες περνούν σε υποτροχιακή διαστημική πτήση.

Δίνουν ώθηση στο σκάφος για να αγγίξει τα όρια του διαστήματος. Το Unity μεταφέρει την επικεφαλής εκπαιδευτή αστροναυτών της Virgin Galactic που επιβλέπει την αποστολή από το εσωτερικό της καμπίνας.
Οι τρεις διαστημικοί τουρίστες της Galactic 2 είναι ο 80χρονος Βρετανός ολυμπιονίκης του ’72, Τζον Γκούντγουιν, και δύο γυναίκες από την Καραϊβική, η Κίσα Σάχαφ και η κόρη της Άνα Μάγιερς που κέρδισαν τις θέσεις τους, μέσω μιας φιλανθρωπικής κλήρωσης.

Για λίγα λεπτά οι τυχεροί επιβάτες βιώνουν τη μηδενική βαρύτητα και φυσικά σηκώνονται από τις θέσεις τους για να την απολαύσουν.

«Είμαι ακόμα εκεί ψηλά. Δεν βρίσκομαι εδώ. Είμαι ακόμα εκεί ψηλά. Και είναι εκπληκτικό που μπορείς να προσγειωθείς τόσο ομαλά στον διάδρομο επιστρέφοντας από το διάστημα. Αυτό ήταν το πιο εκπληκτικό, εννοώ, το να βλέπεις τη Γη ήταν το πιο εκπληκτικό», δήλωσε η διαστημική τουρίστρια Κίσα Σαφάχ.

Το σκάφος έφτασε σε ύψος 89 χιλιομέτρων από τη Γη, στο σημείο που η ΝΑΣΑ αναγνωρίζει ως όριο του Διαστήματος.

Το Unity επέστρεψε και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Spaceport America, στο Νέο Μεξικό.

«Είσαι πολύ πιο συνδεδεμένη με τα πάντα από όσο θα περίμενες. Νιώθεις μέρος της ομάδας, μέρος του πλοίου, μέρος του σύμπαντος, μέρος της Γης. Ήταν απίστευτο και είμαι ακόμα εντυπωσιασμένη», είπε η διαστημική τουρίστρια, Άνα Μάγιερς.

Ο Ολυμπιονίκης του ’72, Τζον Γκούντγουιν που πάσχει από Πάρκινσον θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα.

«Ελπίζω να ενσταλάξω σε άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε άτομα με τη νόσο του Πάρκινσον, ότι δεν σας εμποδίζει να κάνετε πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά αν υποφέρετε από κάποια ασθένεια», υπογράμμισε με τη σειρά του ο διαστημικός τουρίστας και Ολυμπιονίκης, Τζον Γκούντγουιν.

Ήταν η δεύτερη εμπορική διαστημική πτήση της Virgin Galactic μετά από αυτήν τον Ιούνιο όταν μετέφερε μέλη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας.

Η εταιρεία στοχεύει να πετάει με το διαστημόπλοιο μία φορά το μήνα και από το 2026 κάθε εβδομάδα, όταν θα ενσωματωθούν τα νέα αστροπλοΐα. Οι επιβάτες που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να πετάξουν στο Διάστημα είναι 800.

Η τιμή της κάθε θέσης ξεκινάει από τις 410 χιλιάδες ευρώ.


Πηγή