Τραγωδία

«Όλο το νησί είναι σε πένθος. Είμαστε συγκλονισμένοι, είναι ένα νησάκι μικρό που ο ένας ζει δίπλα στον άλλον», λένε οι ντόπιοι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί πήγε νωρίτερα στην παραλία, χθες το μεσημέρι, από την ώρα που είχε κανονίσει με τον ξάδελφό του για να κάνουν μπάνιο.

Νωρίς το απόγευμα, η μητέρα του, μην μπορώντας να βρει τον 11χρονο, ζήτησε βοήθεια από τον δήμαρχο και την αστυνομία.

«Βγήκαμε όλοι έξω, ψάχναμε, κάναμε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Άλλοι με μηχανές, άλλοι με αυτοκίνητα σε όλες τις παραλίες. Το παιδί τελικά δεν βρέθηκε, αναγκαστήκαμε λοιπόν να πούμε σε κάτι συντοπίτες μας εδώ να πέσουνε στη θάλασσα να ψάξουνε εάν το παιδί είναι πνιγμένο», είπε ο δήμαρχος Φούρνων – Κορσέων, Δημήτρης Καρύδης.

Κάτοικοι της περιοχής έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χωριό. Εθελοντές έπεσαν στη θάλασσα, ενώ το Λιμενικό ενημέρωσε και τα παραπλέοντα σκάφη αναψυχής.

Ήταν γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη

Δύτες που έπεσαν στη θάλασσα ανέσυραν τον 11χρονο νεκρό. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων. Δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

Ο 11χρονος Χρήστος, γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, περνούσε όλα τα καλοκαίρια του στους Φούρνους, καθώς η γιαγιά του και η μητέρα του διατηρούν επιχείρηση στο νησί.

Η ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να γίνει στη Σάμο θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου.


Πηγή