Σαν άλλοι μονομάχοι αναμένεται να συγκρουστούν με φόντο την αρχαία Ρώμη οι δισεκατομμυριούχοι Ίλον Μασκ και Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όχι με σπαθιά, αλλά μέσα σε ρινγκ με γυμνά χέρια, ίσως και μέσα σε κλουβί.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Μασκ στο πρώην Twitter, νυν Χ, αναφέροντας ότι έχει συζητήσει το θέμα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι και τον υπουργό Πολιτισμού οι οποίοι συμφωνούν η μονομαχία να γίνει σε κάποια «επική τοποθεσία», όπως τη χαρακτηρίζει.

Το θέαμα θα διοργανώσουν από κοινού τα ιδρύματα των δύο αντιπάλων ενώ θα το μεταδώσουν ζωντανά το Χ του Μασκ και η πλατφόρμα Meta του Ζούκερμπεργκ.

«Κάποτε οι αυτοκράτορες έβαζαν τους ανθρώπους να μονομαχούν στο Κολοσσαίο. Τώρα δύο αυτοκράτορες θα μονομαχήσουν. Θα είναι η απόλυτη δοκιμασία για δύο από τους πλουσιότερους και πιο γνωστούς ανθρώπους στον πλανήτη», ανέφερε ο αθλητικογράφος, Γκάρεθ Ντέιβις.

Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις στην Ιταλία και σε πολιτικό επίπεδο, με κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς να αντιδρούν λέγοντας πως «Η Ιταλία δεν είναι πάρκο διασκέδασης για δισεκατομμυριούχους», όπως τιτλοφορείται το δημοσίευμα της εφημερίδας La Reppubblica.

Μασκ και Ζούκερμπεργκ μονομαχούν εν μέσω διαμαρτυριών.

«Η Ιταλία δεν είναι πάρκο διασκέδασης για δισεκατομμυριούχους», αναφέρουν.

Μετά τον σάλο ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Γκενάρο Σανγκιλιάνο είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, ότι η μονομαχία δεν θα γίνει στο Κολοσσαίο, ούτε σε άλλο μνημείο της Ρώμης.

Την ιδέα για τη μονομαχία έριξε ο Ίλον Μασκ τον περασμένο μήνα όταν ο Ζούκερμπεργκ ετοιμαζόταν να θέσει σε λειτουργία τη νέα πλατφόρμα του Threads.

Ο ιδιοκτήτης του Facebook σήκωσε το γάντι και έκτοτε αναρτά βίντεο και φωτογραφίες από προπονήσεις του στην πολεμική τέχνη ζίου ζίτσου.

Χθες ο Μασκ ανάρτησε φωτογραφία στην οποία σηκώνει τον μικρότερο γιο του.

«Εξασκούμαι στις πολεμικές τέχνες», έγραψε.

Τα προγνωστικά για το νικητή δίνουν και παίρνουν. Θα είναι ο 39χρονος και μικρόσωμος Ζούκερμπεργκ ή ο 52χρονος και όχι ιδιαίτερα γυμνασμένος Μασκ;

«Θα έλεγα ότι θα νικήσει ο πιο μικρόσωμος και νεότερος, ο Ζούκερμπεργκ. Θα αναγκάσει τον Μασκ να παραδοθεί, θα τον ρίξει κάτω, θα του κάνει κεφαλοκλείδωμα, θα τον χτυπήσει στον ώμο και θα φύγει με τα κέρδη», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβις ερωτηθείς για το ποιος θα… κερδίσει.

Οι δύο μεγιστάνες λένε ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη βετεράνων πολέμου, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η αναμέτρηση.


Πηγή