Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε για τις κατηγορίες προς της Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας πως δεν υπάρχει «ανοργανωσιά» αλλά υπάρχουν ελλείψεις.

«Το εάν υπάρχουν ελλείψεις αυτό το ελέγχει η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση γίνεται έρευναα αλλά από αυτό το σημείο μέχρι που να φτάσουμε να ζητούμε παραίτηση της κυβέρνησης είναι υπερβολή. Η αντιπολίτευση νομίζω στα πλαίσια τα αντιπολιτευτικά υπερβάλλει. Σε κάθε περίπτωση η δήλωση του προέδρου μιας Ευρωπαϊκής χώρας, μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Κροατία, είναι απαράδεκτη δήλωση και θα πρέπει να στηλιτευτεί. Δεν μπορεί να μιλάει για βεντέτα».

«Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες»

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος είπε με τη σειρά του πως πρέπει να δούμε ακριβώς τι έγινε για να καταλήξουμε σε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα.

«Εδώ δεν πρόκειται για μία ανθρωποκτονία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Εδώ πρόκειται για το για μία χώρα που είναι ανοχύρωτη. Εμφανίζεται ένα κομβόι φασιστών από το Ζάγκρεμπ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της γειτονικής χώρας ενημερώνουν την Ελληνική Αστυνομία, δίνουν αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στοιχεία και τελικά αυτοί διασχίζουν όλη την χώρα, εμφανίζονται στην πρωτεύουσα με στειλιάρια και άλλα εργαλεία θανάτου, ουσιαστικά τρομοκρατούν και προκαλούν το θάνατο ενός άνδρα. Άρα πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου τον οποίον φαινόταν πως παρακολουθούσε αμέτοχη η πολιτική και η φυσική ηγεσία της χώρας. Αυτό μας φέρνει προ των ευθυνών μας ως Πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν φασιστικές συμμορίες των οποίων τα στοιχεία έχουμε και για τους οποίους ξέρουμε πολύ καλά και το δρομολόγιο και τις πινακίδες, να εμφανίζονται στο κέντρο της χώρας της πρωτεύουσας και να προκαλούν με αυτό τον τρόπο».

Ο κ. Ξανθόπουλος συνέχισε λέγοντας πως οι Αρχές δεν αξιολόγησαν σωστά το τι ακριβώς γίνεται μολονότι είχαν την πληροφορία δεν μπόρεσα να το αξιολογήσουν.

«Αυτό ένα πολύ σοβαρό γεγονός για το οποίο που σαφώς πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Δεν μπορεί ως μόνο επιχείρημα ο υπουργός να έχει ότι είναι μόνο 10 μέρες στο υπουργείο».

«Είναι θέμα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης»

Ο Περικλής Κουρμούλης είπε πως είναι αδιαμφισβήτητες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης καθώς οργανωμένοι ναζιστές, γνωστοί και στη χώρα τους, ξεκίνησαν 1.400 χιλιόμετρα μακριά για να έρθουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τελικά να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο.

«Αυτά που ακούγονται για υπερβολές και εκτίμηση της είναι η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες. Νομίζω ότι δεν είναι θέμα ανοργανωσιάς όπως ειπώθηκε του κρατικού μηχανισμού καθώς σε πλειστηριασμό ενός σπιτιού από μία λαϊκή οικογένεια έρχεται να υπερασπιστεί τη φοροληστεία του λαού. Είναι θέμα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης», είπε αρχικά.

«Δείτε την παρέμβαση του προέδρου μιας χώρας το οποίο στην πραγματικότητα ξελασπώνει όλη αυτή την εγκληματική οργάνωση, μιλώντας για βεντέτα. Η ανοχή στο φασισμό αλλά και το γεγονός πως όλα αυτά χαρακτηρίζονται φαινόμενα ομαδικής βίας ενώ δεν είναι καθώς είναι γνωστό ότι οι οπαδικοί στρατοί συνδέονται με πολύ ισχυρά οικονομικά και άλλα συμφέροντα επιχειρηματικά τα οποία στριφογυρίζουν γύρω από το ποδόσφαιρο. Όλο αυτό λοιπόν δείχνει τον προσανατολισμό ενός κράτους το οποίο είναι ικανότατο να προασπιστεί επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά δεν είναι καλό να προστατεύσει το λαό».

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είπε πως είναι άδικο η Ελληνική Αστυνομία να παρουσιάζεται πως αδιαφορεί για την ασφάλεια.

«Πρέπει να δούμε ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης πολιτικής ηγεσίας όσον αφορά τις περιοχές που ενδεχομένως ολιγώρησαν. Αλλά εν πάση περιπτώσει ας περιμένουμε λίγες μέρες να δούμε και επισημαίνω πως είναι 105 άτομα είναι προφυλακισμένοι. Ο πρόεδρος της Κροατίας θα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος».

«Η τακτική της κυβέρνησης είναι αυστηροποιεί τις ποινές»

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος μίλησε για την αυστηροποίηση των ποινών, λέγοντας πως δεν επιλύει τα κοινωνικά προβλήματα.

«Βεβαίως η τακτική της κυβέρνησης είναι αυστηροποιεί τις ποινές για να χαϊδεύει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Μιλάμε για μία φασιστικές ορδές υπό το πρόσχημα τον των φίλαθλων που πηγαίνουν σε μία ξένη χώρα και ουσιαστικά δολοφονούν άσχετους αθώους ανυποψίαστους ανθρώπους. Επομένως αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε ως χώρα είναι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον φασισμό. Αυτό είναι ένα πολύ βασικό που χρειάζεται να γίνει δουλειά στην κοινωνία».

Τέλος, ο κ. Κουρμούλης είπε πως το πρόβλημα παραμένει και καθώς παραμένει ο ομφάλιος λώρος ο οποίο συνδέει σήμερα τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό.

«Κοίταξτε όταν μιλάμε για οπαδούς κράτους μιλάμε για φύλακες μέσα σε φιλάθλους, μέσα σε οργανωμένες ομάδες φιλάθλων, οι οποίοι ταυτίζονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και αξιοποιούνται και για τέτοιες δουλειές. Άρα το μεγάλο καρκίνωμα στον αθλητισμό είναι οι επιχειρήσεις καθώς γύρω από το ποδόσφαιρο παίζονται δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό ακριβώς ήθελα να πω ότι και η δραστηριότητα αυτή είναι ενάντια στα αισθήματα στην αγάπη της πλειοψηφίας των φιλάθλων γι’ αυτό το άθλημα. Γι’ αυτό και εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την οπαδική βία».


Πηγή