Σπίτια παραδίδονται στις φλόγες στο Σούσουαπ στο νότιο Καναδά.

Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, στην Κελόουνα, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο γίνεται στάχτη.

Σε ολόκληρη την πολιτεία της Βρετανικής Κολούμπια σχεδόν πάνω από 300 μέτωπα έχουν κάνει στάχτη μια έκταση όση η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στο βόρειο Καναδά, στο Yelloknife οι φλόγες έχουν αφήσει πίσω τους την απόλυτη καταστροφή.

«Όταν οδηγούσαμε, και στις δυο πλευρές του αυτοκινητοδρόμου ήταν όλα καμένα. Όλα τα δέντρα ήταν μαύρα. Νομίζω όταν ήταν οι κολώνες για τις γραμμές του ίντερνετ που είχαν πέσει και έβγαινε ακόμα καπνός», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Πάνω από 1.000 μέτωπα καίνε σε όλη την χώρα που ζει την χειρότερες πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ, αναγκάζοντας πάνω από 40.000 ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους

Κανάρια Νησιά: Μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Τενερίφη, 26 χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες εγκατέλειψαν 11 κοινότητες που κινδυνεύουν από τις πύρινες γλώσσες.

Κάτοικοι περιγράφουν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν, όταν είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους.

«Έπρεπε να φύγουμε με τα ρούχα μας και αυτό είναι όλο, η αστυνομία μόλις μας έδωσε 20 λεπτά για να πάρουμε μερικά πράγματα».

Μέσα στη νύχτα, εκκενώθηκε ακόμα κι ένα κλειστό γυμναστήριο στο είχαν καταφύγει προσωρινά εκατοντάδες πυρόπληκτοι τις προηγούμενες μέρες.

Αλβανία: Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα

Στο Κηπαρό κοντά στη Χειμάρρα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη όλη νύχτα για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που απειλούσαν το τουριστικό χωριό της νότιας Αλβανίας και έκαναν στάχτη εκατοντάδες στρέμματα.

Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις ανθρώπους που κατηγορούνται ότι έκαιγαν ξερά χόρτα στα χωράφια και τους ξέφυγε η φωτιά στο Κηπαρό, καθώς και στο βορειότερα στο Ελμπασάν. 95 πυρκαγιές καταγράφηκαν στην Αλβανία τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου.


Πηγή