Η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στον οικισμό Πρόδρομος και επεκτάθηκε στη συνέχεια φτάνοντας μέχρι την τουριστική περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας, που έχει εκκενωθεί.

Όταν ξέσπασε η φωτιά εντοπίστηκε νεκρός ένας 80χρονος βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας, ο οποίος προσπάθησε να σώσει τα ζώα του, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις ενώ το σώμα του έφερε εγκαύματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η φωτιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνδρας είχε αναπνευστικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο ξάδελφος του άνδρα δήλωσε πως δεν είχαν λάβει μήνυμα από τον 112.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Στο Πρόδρομο η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από το βράδυ της Δευτέρας. Η φωτιά κατέλεξε προς την παραλία Σαράντη, ενώ μάλιστα χρειάστηκαν δύο αλιευτικά σκάφη για να βοηθήσουν τον κόσμο. Περίπου 60 άτομα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια καθώς ο μοναδικός δρόμος παραμένει κλειστός μέχρι τώρα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εκκένωση και μιας κατασκήνωσης, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αυτήν την ώρα είναι ισχυροί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες μικρές εστίες. Οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα στο σημείο.


Πηγή