Τραγωδία σημειώθηκε στην Τήνο, όπου το πρωί της Τρίτης λίγο μετά τις 9:30 έχασε τη ζωή του ένα 3χρονο παιδί, από πνιγμό.

Ο πνιγμός προήλθε από ρώγες σταφυλιού, καθώς κατά τις πρώτες βοήθειες αστυνομικών το παιδί έβγαλε τουλάχιστον δύο ρώγες από σταφύλι, αλλά όταν έφτασε με περιπολικό της αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Τήνου, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο ιατροδικαστής  Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο LIVE NEWS εξήγησε πως ιατροδικαστικώς διερευνήθηκε και έγιναν και κάποιες στοχευμένες δειγματοληψίες για διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων όπου θα διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε ο θάνατος.

«Βρήκαμε τα περιθανάτια ευρήματα, και αναμένουνε και κάποια άλλα αποτελέσματα ώστε να υπάρχει μία αντικειμενική αιτία θανάτου που θα βασίζεται σε εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν τα γεγονότα αλλά διερευνώνται κάποια πράγματα. Εξήγησα κάποια πράγματα και στην οικογένεια και επιφυλάσσομαι από το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις. Δεν αμφισβητείται κάτι από αυτά που έχουμε πει. Πρέπει να διερευνηθούν όλα τα αίτια διότι σε παιδιά 4 ετών γίνεται συχνά να συμβεί αλλά πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια. Δεν πεθαίνουν όλα τα παιδιά αλλά γίνεται συχνά και σε παιδιά και σε ανθρώπους. Όλα θα απαντηθούν με τις στοχευμένες εξετάσεις. Αλλά οι εξετάσεις αυτές θέλουν χρόνο για να βγουν».


Πηγή