Μήνυμα προς όλους όσοι σπεύδουν στα Αστυνομικά Τμήματα για να βγάλουν ταυτότητες παλαιού τύπου και αρνούνται τις ψηφιακές, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως δεν πρέπει οι πολίτες να πέφτουν θύματα των fake news.

«Ούτε τσιπάκια έχουν, ούτε κάμερες έχουν οι νέες ταυτότητες. Ας μη γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού».

Αναφέρθηκε επίσης στην ταλαιπωρία που υποβάλλεται πλήθος κόσμου και είναι ανώφελη καθώς σε δύο χρόνια από τώρα θα λογίζονται ως άκυρες οι παλαιού τύπου ταυτότητες.

«Ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλαιού τύπου γιατί σε λίγο δεν θα ισχύουν οπότε τζάμπα μπαίνουν στην ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα Αστυνομικά τμήματα».

Για τον σάλο που έχει ξεσηκωθεί σε επίπεδο ακόμα και παραλογισμού με τις νέες ταυτότητες είχε προηγηθεί η νουθεσία του Αρχιεπίσκοπού Ιερώνυμου μία ημέρα νωρίτερα.

Έκδοση ταυτοτήτων με μοντέλο εμβολιασμού

Με οδηγό την διαδικασία του εμβολιασμού και με «σύμμαχο» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει τον οδικό άξονα για την διαδικασία έκδοσης των νέων Δελτίων Ταυτότητας, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο των «Νέων».

H διαδικασία έκδοσης των ψηφιακών ταυτοτήτων που θα αρχίσει από τις 25 Σεπτεμβρίου θα έχει ως εξής:

-Ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov.

-Ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση

-Θα ορίζεται ραντεβού στο Αστυνομικό Τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας.

Το κόστος θα ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Η λήψη της φωτογραφίας θα μπορεί να γίνεται και στα Αστυνομικά Τμήματα εκεί όπου θα υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές, που θα λαμβάνουν βιομετρικά και ψηφιακά την υπογραφή του πολίτη στο tablet.

«Αυτόν τον μήνα κάνουμε 10ωρα-11ωρα γιατί εκτός από την έκδοση των παλαιών ταυτοτήτων έχουμε και τα δοκιμαστικά για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων», ανέφερε ο Αρχιφύλακας και Αν. ΓΓ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Συμεωνίδης.

Συλλαλητήριο την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Οι πολέμιοι των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων ετοιμάζουν το πρώτο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή.

«Δεν πρόκειται να πάρουμε άλλα σκευάσματα και καρτούλες. Αυτά συμβαίνουν γιατί πολεμούν τον Χριστό γι’ αυτό πολεμούν και εμάς», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μουζουράκης.

Οι ομάδες αυτές δραστηριοποιούνται κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων.

«Μακριά από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες είναι το χάραγμα του αντίχριστου. Αντίσταση και πάλι αντίσταση», ανέφερε ένας αρνητής.

«Όλοι ξέρουμε ότι είναι το σφράγισμα του Αντίχριστου. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας», δήλωσε ένας ακόμη.

Εντωμεταξύ η «Νίκη», η οποία  έχει πρωτοστατήσει στο θέμα των ταυτοτήτων, την Κυριακή  διοργανώνει εκδήλωση στο ΣΕΦ με θέμα «Φακέλωμα του Πολίτη – Οι νέες ταυτότητες» και ομιλητή τον ίδιο τον Δημήτρη Νατσιό, πρόεδρο του κόμματος.

Έτσι θα είναι η νέα ταυτότητα

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες που θα αρχίσουν να εκδίδονται από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως επάνω τους θα αναγράφονται:

-Όνομα

-Επίθετο

-Τόπος γέννησης

-Ημερομηνία γέννησης

-Εθνικότητα

-Αριθμό ταυτότητας

–Δεν έχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Βιομετρικά στοιχεία νέας ταυτότητας

1.Ψηφιακή φωτογραφία (αναγνώριση ματιών, σχήμα προσώπου)

2.Ψηφιακό αποτύπωμα

3.Ύψος

4.Πρόβλεψη για Ομάδα Αίματος


Πηγή