Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος έχει προβεί σε αυτές τις καταγγελίες, θα μπορούσε να πάει ο ίδιος και να καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία αυτά που έχει ήδη πει.

Ο ρόλος του Ηλία Κασιδιάρη

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη συσταθεί και η οποία απαγορεύει να υπάρχει στην ηγεσία κόμματος καταδικασμένος για αδικήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, δεν μπορεί να γίνει κάτι καθώς μόνο το Εκλογοδικείο είναι αρμόδιο για τη νομιμότητα των «Σπαρτιατών».

Το κόμμα των «Σπαρτιατών» πέρασε από την εκλογική διαδικασία και μπήκε στη Βουλή, οπότε μόνο το Εκλογοδικείο είναι αρμόδιο και εφόσον υπάρχουν προσφυγές μέχρι τα μέσα Ιουλίου που έληγε γη προθεσμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, οι προσφυγές που έχουν γίνει δεν αφορούν αμιγώς την παραβίαση της νομοθετικής ρύθμισης που απαγορεύει σε ένα κόμμα να έχει εμφανώς ή αφανώς κάποιον στην ηγεσία που έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο… μικροσκόπιο της κυβέρνησης οι κινήσεις των «Σπαρτιατών»

Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κόμμα των «Σπαρτιατών» ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη μιλήσει για την πιθανή ανάληψη κοινοβουλευτικών μέτρων και συνεπειών.

Σύμφωνα με το πληροφορίες του MEGA, αυτό που αφορά το υπουργείο Εσωτερικών για τη πιθανότητα να προκύψει μία νέα νομοθετική παρέμβαση, τότε αυτή θα πρέπει να «πατά» επάνω στην ήδη υπάρχουσα.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αποδεικνύεται πως ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, στην προκειμένη περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης, είναι ο μπροστινός ή το υποκρυπτόμενο πρόσωπο πίσω από το κόμμα.

Αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών είναι και τα χρήματα καθώς πρόκειται για περίπου 6 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια της τετραετίας καθώς και η έκτακτη χρηματοδότηση για της Ευρωεκλογές.


Πηγή