Κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι υποψήφιοι πρόεδροι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία στροφή για την μάχη των «5» στις 10 Σεπτεμβρίου.

Στην επίσημη πρώτη σε κομματικό ακροατήριο ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε τις εντυπώσεις τόσο για τις τοποθετήσεις του στο βήμα όσο και στην επαφή του με τον κόσμο, αλλά και για την ενδυματολογική επιλογή, καθώς ήταν ο μόνος από τους σχεδόν 2.000 παρευρισκόμενους που εμφανίστηκε με γραβάτα.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη φαίνεται πως έχει ανακατέψει την τράπουλα στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτή η αναφορά του στο συνέδριο προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κάποιος που θα άκουγε έναν τέτοιο τύπο ανθρώπου να κάνει τέτοιου τύπου δήλωση θα έλεγε ότι είναι μεγάλο ψώνιο. Μου αρέσει πολύ το στυλ του. Είναι καλοντυμένος με γραβάτα. Αντί να προσπαθήσει να κάνει σταδιοδρομία στην πλευρά της ΝΔ όπου το στυλ του ταιριάζει περισσότερο αλλά θα είχε πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, επέλεξε να πάει στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει κενό».

Για κακόβουλη επίθεση έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε δημοσιεύματα που όπως αναφέρει επιχειρούν να τον εμφανίσουν ως ανεπαρκή και αποτυχημένο στην επαγγελματική του πορεία.

«Τα ΜΜΕ που ψάχνουν σκιές στην καθαρή ζωή μου, ας συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο, γιατί τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ελεγχόμαστε. Αλλά έντιμα, με κανονικά, όχι με παραπλανητικά στοιχεία».

«Καρφιά» και κόντρες

Μετά την αρχηγική της παρουσία στο συνέδριο η Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως δεν οφείλει «διαπιστευτήρια καθαρότητας» σε συκοφαντίες και βρώμικο πόλεμο, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

«Δηλαδή, όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να διεκδικήσει της στήριξη από τους ψηφοφόρους. Από τα νυν μέλη του κόμματος και από όσους προσέλθουν εκείνη τη μέρα στη διαδικασία. Άρα, με αυτήν την έννοια είναι απολύτως ευπρόσδεκτη».

Η Έφη Αχτσιόγλου στήριξε μεν τον Στέφανο Κασσελάκη για τις ομοφοβικές επιθέσεις στέλνοντας του ωστόσο προσωπικό μήνυμα ότι η πολιτική δεν είναι παιχνίδι.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο MEGA απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Είτε ήταν είτε δεν ήταν ο κ. Κασσελάκης νομίζω ότι ποιος θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να έχει ενδιαφέρον. Δεν είναι ό,τι είναι καινούργιο είναι και χρυσό λένε στην Αγγλία. Εγώ θέλω έναν ΣΥΡΙΖΑ που έχει συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των μελών και όχι κόμμα των δομών τόνισε ο Νίκος Παππάς απαντώντας στην Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας παράλληλα την αναφορά της στα περί τοξικής αρρενωπότητας.

«Έχουμε πάρα πολύ κακές σχέσεις. Δεν ξέρω τι εννοούσε αυτός η αυτή που το εκστόμισε. Πάμε παρακάτω. Δεν έχουν θέση αυτά σε εμάς. Ούτε ο σεξισμός, ούτε η ομοφοβία και πολύ περισσότερο προσέξτε, ούτε η φυσική βία».

Ο Στέφανος Τζουμάκας δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε πολιτικό κόμμα ούτε λαϊκό είναι κόμμα μηχανισμών».

Οι υποψήφιοι ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους μία εβδομάδα πριν τη μάχη των εσωκομματικών εκλογών.


Πηγή