Θετικοί στο να βγάλουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες είναι οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες αλλά και όσοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

«Βεβαίως θα τη βγάλω. Αλίμονο, κάτι που αναλαμβάνει την ευθύνη ολόκληρη ΕΕ εμείς θα είμαστε αντίθετοι;».

«Είμαι Έλληνας το εξωτερικού κι έχω πάντα αυτή τη μεγάλη κι όπου πάω στις άλλες χώρες μου λένε γιατί είναι τόσο μεγάλη στην Ελλάδα; Οπότε ναι καλό είναι να γίνουν πιο μικρές».

Την ώρα που κάποιοι πολίτες, πολέμιοι των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων, διοργανώνουν συλλαλητήρια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει πως πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή αλλαγή που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών.

«Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται και διακινούν διάφοροι επιτήδειοι. Μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τους έχει πιστέψει, αλλά να ξέρουν οι πολίτες ότι σε λίγο καιρό, οι παλαιού τύπου ταυτότητες (που υπάρχουν από το 1961) δεν θα ισχύουν πια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως λένε οι πολίτες στην κάμερα του MEGA, η διαδικασία για την έκδοση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων τους φαίνεται μια απλή διαδικασία με τους περισσότερους από αυτούς να βγάζουν τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων

H διαδικασία έκδοσης των ψηφιακών ταυτοτήτων που θα αρχίσει από τις 25 Σεπτεμβρίου θα έχει ως εξής:

-Ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov.

-Ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση.

-Θα ορίζεται ραντεβού στο Αστυνομικό Τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας.

-Προσκόμιση απαραίτητων εγγράφων.

-Sms για παραλαβή από το Α.Τ.

Το κόστος θα ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Θα μπαίνουμε στο gov.gr, θα κλείνουμε ραντεβού στο ΑΤ για να παραδώσουμε τα απαραίτητα έγγραφα και έπειτα από 7 ημέρες θα λαμβάνουμε μήνυμα στο κινητό μας για να πάμε να την παραλάβουμε από το ΑΤ.

Το πρώτο συλλαλητήριο

Στον Λευκό Πύργο απόψε το πρώτο συλλαλητήριο κατά των ψηφιακών ταυτοτήτων.

«Είμαστε αντίθετοι σ αυτό το πράγμα, διότι όπως είπαμε πολλές φορές καταργείται το απόρρητο της ιδιωτικής μας ζωής. Ας βγάλει οποιαδήποτε κάρτα ασφαλείας απλώς να μην υπάρχει αυτό το φακέλωμα», είπε ο πρόεδρος του ορθόδοξου συλλόγου Μέγας Βασίλειος Θεσσαλονίκης.

Την άλλη Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.


Πηγή