Υπό διάλυση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες», με την εσωτερική σύγκρουση του Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του να συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είχε κάνει λόγο στο MEGA για Greek Mafia και πρακτικές «Δον Κορλεόνε», δηλώσεις που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα που θα διενεργήσει η ίδια λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

«Υπάρχουν κέντρα, υπάρχει Greek mafia που παίρνει λεφτά από κάποιους βουλευτές. Είναι η ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους τα παίρνει», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας, ενώ αποκάλυψε πως βουλευτές του κόμματος επισκέπτονταν τον καταδικασμένο για συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού και έπαιρναν γραμμή.

«Ρωτήστε τους υπόλοιπους έντεκα να σας πουν ποιοι πηγαίνουν συνέχεια στο Δομοκό. Προφανώς πήγαιναν να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες. Βουλευτές, βεβαίως βουλευτές. Βουλευτές και άνθρωποι που εργάζονται για τους βουλευτές».

Ανεξαρτοποιήθηκαν ο Γιώργος Μανούσος και ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Οι διαγραφές των βουλευτών Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χάρη Κατσιβαρδά από τον Βασίλη Στίγκα πυροδότησαν εσωτερική σύγκρουση στους «Σπαρτιάτες», με δύο βουλευτές του κόμματος να αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και να ανεξαρτοποιούνται.

Πρώτος ανεξαρτοποιήθηκε ο Γιώργος Μανούσος, ο οποίος αντέδρασε στους χαρακτηρισμούς περί Greek Mafia του Βασίλη Στίγκα.

«Στη ζωή μου, έμαθα να πορεύομαι με ήθος και τιμιότητα, συνεπώς δε θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι βουλευτές που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες και που είναι πεντακάθαροι έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia», αναφέρει ο Γιώργος Μανούσος σε ανάρτησή του.

Στη συνέχεια την πόρτα την εξόδου πήρα και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος γνωστοποίησε μέσω επιστολής προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ότι θέτει εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών.

«Στα 32 μου χρόνια, δεν έδωσα ποτέ το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν, να πει το οτιδήποτε για το άτομό μου, πόσο μάλλον να γίνουν αναφορές για επαφές με ‘Greek Mafia’, εκβιασμούς, αλλά και να βάλω χέρι σε κρατικά χρήματα, τα οποία ούτε μου ανήκουν, ούτε διαχειρίζομαι», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο Βασίλης Στίγκας θα περάσει την Τρίτη το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για όσα καταγγέλει.


Πηγή