Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Daniel» να είναι εδώ.

Από το βράδυ αναμένονται σφοδρές καταιγίδες, έντονη κεραυνική δραστηριότητα, χαλαζόπτωση, ισχυρότατοι άνεμοι που θα φτάσουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας έως και κατά 5 βαθμούς.

Hδη η κακοκαιρία χτυπά την Βόρεια Ελλάδα, την Μαγνησία και την Φθιώτιδα, οι ειδικοί μιλούν για το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» και οι ακραίες συνθήκες σταδιακά θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη την επικράτεια ενώ χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για πλημμύρες τις επόμενες ώρες σε περιοχές όπως η Εύβοια .

Όπως είχε ανακοινωθεί ενεργοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα το 112 στις περιοχές που αναμένεται να προκληθούν προβλήματα από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα έχουν λάβει οι κάτοικοι σε περιοχές όπως, Πιερία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, βόρεια Εύβοια, Σποράδες.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όπου οι μετεωρολόγοι ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» τις επόμενες ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δόθηκαν και οι σχετικές οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθεί το 112 στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Χρειάζεται προσοχή από όλους»

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας αμέσως μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι «σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία Daniel θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες. Θα πλήξει με μεγάλα ύψη βροχής, την Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, την Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα»

Όπως είπε «θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που θα έχουν πολύ μεγάλη ένταση και διάρκεια και ως εκ τούτου μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μας πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες».


Πηγή