Στον Βόλο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο και ένας άλλος αγνοείται, παρασυρόμενος από ρέμα, με την ΕΛ.ΑΣ να απαγορεύει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, με την Πυροσβεστική να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς πολιτών.

«Να ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρχών»

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν, ως επί το πλείστον, την περιοχή της Μαγνησίας γι’ αυτό και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου αλλά και του ορεινού δικτύου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι εστιασμένο στη Μαγνησία, με τις υπόλοιπες περιοχές να αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα.

«Η Σκιάθος δεν έχει το ίδιο μεγάλο πρόβλημα που έχει η Μαγνησία. Τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχής καταγράφηκαν στη Ζαγορά του Πηλίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι τα συνεργεία του Σώματος βρίσκονται επί ποδός.

«Όλα τα συνεργεία του ΠΣ βρίσκονται έξω με πρώτιστο μέλημα να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Υπάρχει ένας αγνοούμενος που έχει παρασυρθεί από ρέμα, για τον οποίο γίνεται επιχείρηση έρευνας».

Ο ίδιος συνέστησε στους πολίτες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της Μαγνησίας να μετακινηθούν σε ψηλότερο έδαφος και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Να πάνε σε υψηλότερα σημεία και δε θα κινδυνεύσει κανείς. Να ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρχών».


Πηγή