Εικόνες βιβλικής καταστροφής έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Daniel στον Βόλο. Οι δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε λασπωμένα ποτάμια, με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να κρατήσουν μακριά τα νερά από τα σπίτια τους.

Η ασταμάτη βροχή προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Κραυσίδωνα και πλέον οι κεντρικοί δρόμοι του Βόλου μοιάζουν με μία ατελείωτη λίμνη.

Τα λασπωμένα νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο διάβα τους, με τη στάθμη του νερού να έχει ανέβει επικίνδυνα.

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών εστάλη μήνυμα του 112 που απαγορεύει την κυκλοφορία στον Βόλο και την ορεινή Μαγνησία.

«Ποτάμι» η οδός Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο

Εκτός από τη Μαγνησία, στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται και τα νησιά των Σποράδων.

Συγκεκριμένα στην Σκιάθο η οδός Παπαδιαμάντη, ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους, έχει πλημμυρίσει από το νερό της βροχής και ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από τις περιοχές Βίγλες και Κουκουναριές δύο γυναίκες από τα σπίτια τους, εντός των οποίων είχαν εισβάλει νερά.

Στην περιφερειακή οδό Σκιάθου, από το ύψος Τζανεριά προς Κουκουνιαριές, έχει γίνει σύσταση για διακοπή άσκοπων μετακινήσεων λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ στο νησί έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος.

Επέλαση της κακοκαιρίας στην Ηλεία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στην Ηλεία, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Η βροχή έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για καταστροφή.

Δείτε τα αποκαλυπτικά πλάνα του MEGA:


Πηγή