Η τρομακτική καταιγίδα σάρωσε τα πάντα στο Πήλιο. Το ποτάμι στον Άγιο Ιωάννη υπερχείλισε. Μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο παρασύροντας αυτοκίνητα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

110 κάτοικοι και τουρίστες εγκλωβισμένοι στο χωριό εκλιπαρούν για βοήθεια μέσα από τα social media.

«Θα θρηνήσουμε νεκρούς. Μιλάμε από το πρωί στο 112 και στην Πυροσβεστική και υπάρχει πλήρης αδιαφορία. Κινδυνεύουν άνθρωποι με μικρά παιδιά. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα. Ζητάμε βοήθεια».

Αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις στην παραλία πλημμύρισαν.

«Ζητάμε άμεση βοήθεια από τον Άη Γιάννη Πηλίου. Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι. Από το πρωί στις 7 η ώρα καλούμε το 112, την πυροσβεστική, το δήμο τη νομαρχία δεν υπάρχει κανένας. Ήδη αυτοκίνητα έχουν μπει στη θάλασσα. Βοηθήστε μας, πνιγόμαστε».

«Βοηθήστε μας, πνιγόμαστε»

Οι κάτοικοι στο ανατολικό Πήλιο ζουν στιγμές αγωνίας.

«Θα μπει το ποτάμι μέσα στο χωριό αν δεν έρθει γρήγορα κάποιο αυτοκίνητο. Πρέπει να έρθουν να καθαρίσουν. Θα πνιγεί όλο το χωριό».

Οι εικόνες από ξενοδοχείο του χωριού που πλημμύρισε είναι τρομακτικές και αποκαλυπτικές.

30 τουρίστες, μεταξύ αυτών και μία έγκυος, μεταφέρθηκαν στον τρίτο όροφο για να σωθούν.

Το νερό πλημμύρισε τα υπόγεια και το ισόγειο του ξενοδοχείου.

Η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο ενώ η στάθμη του νερού ξεπέρασε το 1,5 μέτρο μέσα σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από τις Αρχές ενώ στην Τσαγκαράδα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από κορμούς δέντρων και παγιδεύτηκαν μέσα σε ένα βάλτο λάσπης.

Εικόνες καταστροφής κατέγραψε το MEGA

Το MEGA καταγράφει εικόνες καταστροφής στο δρόμο που οδηγεί στα Χάνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το μεσημέρι -δηλαδή σε διάστημα 12-15 ωρών- έπεσαν 645 τόνοι νερού ανά στρέμμα στη Ζαγορά Πηλίου και 458 στην Πορταριά,

Το MEGA καταγράφει απόκοσμες εικόνες και λίγο έξω από την Πορταριά.

Στη Μακρινίτσα το πάρκινγκ αυτοκινήτων μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο και παρέσυρε ότι βρήκε στο διάβα του ενώ στη Μηλίνα κατέρρευσε γέφυρα.

Στο χωριό Χόρτο, οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η περιοχή θα δοκιμαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το επόμενο 24ωρο.

Νέα ειδοποίηση 112 στον Βόλο

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε το 112 υπενθυμίζοντας στους κατοίκους του Βόλου πως η απαγόρευση κυκλοφορίας βρίσκεται ισχύ με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή