Από τις διαγραφές στις επιστροφές και από τις καταγγελίες για μαφιόζικες μεθόδους από συγκεκριμένα πρόσωπα, σε αοριστίες για διάφορους και εξωκοινοβουλευτικούς.

Ο Βασίλης Στίγκας σε ένα πράγμα στάθηκε σταθερός μετά την κατάθεσή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην γνωστή κωλοτούμπα.

«Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε greek mafia ή Δον Κορλεόνε από διάφορους και εξωκοινοβουλευτικούς», δήλωσε ο ίδιος.

Μετά από τρίωρη κατάθεση, η οποία και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ο κ. Στίγκας συνέχισε τις ήξεις- αφίξεις.

Το μόνο βέβαιο πως στηρίζει την υποψηφιότητα του καταδικασμένου-σε πρώτο βαθμό-διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας, ενώ επικαλέστηκε και δήλωση στήριξης του από όλους τους εκλεγμένους βουλευτές των Σπαρτιατών.

«Δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος» ανακοίνωσαν οι βουλευτές του κόμματος.

Και από τον πρόεδρο του κόμματος, στους εκλεγμένους Βουλευτές με τις κωλοτούμπες να συνεχίζονται.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε μεν τη δήλωση στήριξη στον Βασίλη Στίγκα, αλλά δήλωσε πως δεν επιστρέφει στην Κ.Ο για προσωπικούς λόγους. Άλλοι πάντως επέστρεψαν.

«Πρωτού εκπνεύσει το 48ωρο μας κάλεσε και αποκαταστάθηκε ως προς το πρόσωπό μου (η προσβολή). Οτιδήποτε λέμε πρέπει να το αποδεικνύουμε ιδιαίτερα εάν έχει ποινικές ευθύνες» σημείωσε ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, βουλευτής των «Σπαρτιατών».

«Πρώτον, ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών ονομάζεται Κασιδιάρης, δεύτερον τους λαλεί και τρίτον κάνουν μία προσπάθεια να μην χάσουν την κρατική χρηματοδότηση», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι φαινόμενα παρακμής αυτά και κοινοβουλευτικής εκτροπής, είναι προφανές αυτό», σχολίασε ο Νικόλαος Φραντούρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονες αντιδράσεις και στη Βουλή

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Θα εφαρμόσετε επιτέλους τον νομό που έχει ψηφιστεί πριν λίγους μήνες η Κυβέρνηση ή όχι; Θα συνεχίσει η Πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα το οποίο καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό ή θα εφαρμόσει τη νομολογία ΣτΕ;», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Κατρίνης τι είναι; δικαστής, εισαγγελέας; Επίσης στο ΠΑΣΟΚ τολμάνε να μιλάνε για κλεμμένα; μαζί με τη ΝΔ χρωστάνε 1 δις» αντίτεινε ο Βασίλης Στίγκας.

«Να τσακιστούν κάθε είδους ναζιστικά μορφώματα που λειτουργούν ως μαντρόσκυλα του συστήματος», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Οι εξελίξεις αναμένονται και τις επόμενες ημέρες καταιγιστικές για το κόμμα των Σπαρτιατών.


Πηγή