Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής ΝΔ αναφέρθηκε στην κακοκαιρία Daniel που πλήττει για δεύτερο 24ωρο την περιοχή της Μαγνησίας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα απολύτως ακραίο φαινόμενο.

Ιδιαίτερα, έκανε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζονται τα μηνύματα του 112 και οι ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των φορέων της αυτοδιοίκησης.

«Το διάστημα αυτό έχουν γίνει σοβαρές πράξεις τα τελευταία 4 χρόνια ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας. Το χθεσινό φαινόμενο ήταν απολύτως ακραίο, οι μετεωρολόγοι μας είχαν προειδοποιήσει γι’ αυτά τα φαινόμενα. Αυτά τα φαινόμενα, ακραία πραγμτικά, όταν γίνονται συχνά παύουν να είναι ακραία», δήλωσε.

Από την άλλη ο Νίκος Φίλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «δεν έχουμε πάρει μέτρα ως κράτος και κοινωνία».

«Τα νοσοκομεία μας είναι διαλυμένα, φεύγουν γιατροί, λείπει προσωπικό. Η υποδομή για την Πολιτική Προστασία έχει να κάνει με θέματα υγείας και ασφάλειας. Με το 112 δεν αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης. Υπάρχει ανάγκη αναδιοργάνωσης του κράτους, γιατί το επιτελικό κράτος απέδειξε ότι σε φωτιές και βροχές βυθίζεται και αφήνει τους πολίτες ανυπεράσπιστους», είπε.

Για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκαν στον τραγικό θάνατο του 36χρονου επιβάτη, τον οποίο τα μέλη του πληρώματος απώθησαν από τον καταπέλτη, με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας να πέσει στο νερό και να πνιγεί.

«Είναι ανατριχιαστικό και απάνθρωπο. Δεν γίνεται στον 21ο αιώνα να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση στην ανθρώπινη ζωή», σχολίασε ο κος Θεοδωρικάκος, με τον Νίκο Φίλη να συμπληρώνει πως πρόκειται για έγκλημα.

«Το ότι απουσιάζει το Λιμενικό είναι μία ένδειξη ότι δεν ισχύει το δίκαιο εκείνη τη στιγμή, δυστυχώς. Είναι το δίκαιο του ισχυρότερου, όχι το δίκαιο που ισχύει σε όλους τους πολίτες», ανέφερε.

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε τελική ευθεία, ο Νίκος Φίλης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές που θα καθορίσουν την ηγεσία και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξήγησε πως όλα τα φώτα της δημοσιότητα έχουν στραφεί πάνω του επειδή η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριζόταν από τη δογματική συνέχιση της παλαιάς πολιτικής του.


Πηγή