Μια γυναίκα κλαίει. Έχασε τα πάντα. Δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Βόλος, η πόλη της, μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο μετά την επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel.

Η γη έχει χωριστεί στα δύο.Το οδόστρωμα στον δρόμο Βόλος – Πορταριά έχει καταρρεύσει. Τα ορμητικά νερά έρχονται με μανία από το βουνό και σκεπάζουν τα πάντα. Η πρόσβαση προς Πορταριά, είναι πλέον αποκομμένη.

Οχήματα έχουν πέσει μέσα στο ποτάμι. Πολλοί ήταν και εκείνοι που ρίσκαραν και βγήκαν έξω στην βροχή ακόμη και πεζοί. Ένας άνδρας είδε την επιχείρηση του να πλημμυρίζει και να καταστρέφεται όλος ο εξοπλισμός. Όπως λέει στην κάμερα του MEGA, ακόμη και τώρα όμως δε χάνει το χαμόγελο του.

Βιβλική καταστροφή

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι είναι αποκαρδιωτικές. Δεν μπορούν να πιστέψουν πώς η πόλη τους μέσα σε λίγες ώρες βυθίστηκε σε τόνους νερού.

Δένδρα έχουν ξεριζωθεί. Οι δρόμοι του Βόλου έχουν μετατραπεί σε λασπωμένα ποτάμια, με τα ορμητικά νερά να ξεχύνονται και να παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Πλημμυρισμένα αυτοκίνητα παντού, εγκλωβισμένα στη μέση του δρόμου, στα πεζοδρόμια, το ένα πάνω στο άλλο, ακόμη και πάνω σε κορμούς δένδρων. Οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να τα απομακρύνουν από τις λάσπες.

Μια γέφυρα διαλύεται από τα ορμητικά νερά. Η γη υποχωρεί και καταπίνει ένα λεωφορείο. Μια πεζογέφυρα στο κέντρο του Βόλου δεν αντέχει την ορμητική δύναμη του νερού, καταρρέει. Γίνεται κομμάτια και παρασύρεται από τον χείμαρρο.


Πηγή