Τα φερτά υλικά έχουν καταπιεί το σπίτι ενός άνδρα. Μία γυναίκα φυγάδευσε 20 ανθρώπους, προκειμένου να γλιτώσουν από το μένος της βροχής.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι του Βόλου είναι αποκαρδιωτικές.

Τα δέντρα έχουν ξεριζωθεί και οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από μια παχιά στρώση λάσπης. Οι κάτοικοι αναζητούν τα αυτοκίνητά τους τα βρίσκουν μέτρα μακριά τρακαρισμένα, πλημμυρισμένα και με σπασμένα παρμπρίζ.

Έφτασαν μέχρι τις εισόδους των πολυκατοικιών καταπλάκωσαν πινακίδες σήμανσης.

Στην οδό Θυρών σχηματίστηκε ένας μεγάλος χείμαρρος. Κατάφερε να παρασύρει 50 μέτρα το αυτοκίνητο και να καταλήξει στην είσοδο του σπιτιού.

Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι τα οχήματα κολλάν το ένα μετά το άλλο.

Ασύλληπτη η εικόνα και στο λιμάνι του Βόλου. Οι επιβάτες του Super Star που ταξίδευαν από Σκιάθο για Βόλο δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν και εγκλωβίστηκαν στο πλοίο μέχρι να ρίξουν άγκυρα σε άλλο λιμάνι.

Από χθες η πόλη είναι χωρίς ρεύμα και νερό. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος επιστράτευσε χιλιάδες μπουκάλια με νερό και άρχισε να μοιράζει και ο ίδιος στους πολίτες.

Νύχτα τρόμου

Μια μπουλντόζα διασχίζει τον δρόμο που έχει μετατραπεί σε ποτάμι, μεταφέρει ένα 8χρονο αγοράκι και τον πατέρα του που είχαν εγκλωβιστεί και διασώθηκαν.

Στον δρόμο τους αυτοκίνητα πλημμυρισμένα σκεπασμένα ως την οροφή. Μέσα στην νύχτα, ένας ηλικιωμένος άντρας χτυπά το τζάμια ζητά βοήθεια.

Εκκενώθηκε γηροκομείο

Το γηροκομείο του Βόλου εκκενώνεται. Ηλικιωμένοι απεγκλωβίζονται μέσα στη νύχτα προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία. Φορούν τα ρούχα του ύπνου και περιμένουν. Για κάποιους από αυτούς οι μετακινήσεις είναι δύσκολες.

Από την ισχυρή βροχόπτωση κατέρρευσε ο τοίχος μιας πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα που έχει υπερχειλίσει.

Η εικόνα του διαλυμένου κτιρίου σοκάρει. Οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για βοήθεια σοκαρισμένοι για όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε.

Η βροχή δεν σταματάει πέφτει καταρρακτώδης.

Οι ηλικιωμένοι περπατούν αργά οι εργαζόμενοι τους προστατεύουν από τη βροχή τους βοηθούν τους ηλικιωμένους να επιβιβαστούν στο πούλμαν με φακούς και ομπρέλες στα χέρια. Προσπαθούν να μην τους ταλαιπωρήσουν.

Συνολικά 20 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν από το γηροκομείο του Βόλου σε κλινική της πόλης και οι υπόλοιποι 74, σε ασφαλή πτέρυγα του γηροκομείου.

Με το πρώτο φως της ημέρας φανερώνεται το μέγεθος της καταστροφής.

Τα κρεβάτια των ηλικιωμένων οι βαλίτσες τους, τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Στους δρόμους παρά την απαγόρευση

Πάρα την απαγόρευση κυκλοφορίας, ορισμένοι κάτοικοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους με κίνδυνο της ζωής τους.

Ένας άνδρας είδε την επιχείρηση του να πλημμυρίζει: «Εργαστήριο. Ραπτομηχανές, κουρτίνες κλπ καταστράφηκαν όλα».

Πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν την απάντληση σε σπίτια και μαγαζιά ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

Και αυτή τη νύχτα οι κάτοικοι στον Βόλο θα είναι σε επιφυλακή. Τα ισόγεια σπίτια έχουν αδειάσει και τα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί για να γλιτώσουν από το μένος της βροχής.


Πηγή