Το Πήλιο στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel. Η ισχυρή βροχόπτωση «κατάπιε» σπίτια , δρόμους και αυτοκίνητα στο βουνό των Κενταύρων και άφησε πίσω της νεκρούς και αγνοούμενους.

Μία γυναικά 87 ετών ανασύρθηκε νεκρή στο χωριό Πάλτση στο Πήλιο. Η ατυχή ηλικιωμένη εντοπίστηκε δίπλα σε σωρό από ξύλα.

Άλλοι 3 άνθρωποι αγνοούνται. Ένας 42χρονος κτηνοτρόφος στο Βόλο, ένας 77χρονος και ένας ακόμη στη Λάρισα.

Δραματική επιχείρηση διάσωσης

Η γη άνοιξε στα δύο στο Πήλιο. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχει πέσει στο κενό από ύψος τριών μέτρων, σε δρόμο που έχει κοπεί στα δύο.

Η κάμερα του MEGA καταγράφουν σε ζωντανή σύνδεση τη δραματική διάσωση, στο τρίγωνο των Μηλέων προς το Νότιο Πήλιο.

Αμέσως στήνεται μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης .Η αγωνία χτυπά κόκκινο. Ο οδηγός ανασύρεται ζωντανός.

Ο άνδρας παρέμεινε εγκλωβισμένος για περισσότερες από δύο ώρες, η περιπέτεια του ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ. Για τη διάσωση του πρέπει να στηθεί μια αερογέφυρα, για να μεταφερθεί με ασφάλεια στο νοσοκομείο.

Απόκοσμες εικόνες

Το φως της ημέρας αποκάλυψε τη βιβλική καταστροφή. Δρόμοι κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Οι χείμαρροι παρέσυραν στο διάβα τους σπίτια και αυτοκίνητα.

Το μεγάλο ρέμα αναμεσά στην Πορταριά και τη Μακρυνίτσα που κατεβαίνει μέχρι το Βόλο έχει παρασύρει δεκάδες τόνους από φερτά υλικά και έχει ξεριζώσει σχεδόν όλα τα δέντρα.

Οι εικόνες σοκάρουν. Μετά από ένα 24ωρο αδιάκοπης βροχής ένα το τριώροφο σπίτι στον Πλατανιά Πηλίου κατέρρευσε και πλέον στηρίζεται σε ένα λεωφορείο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κατέληξε στην πλημμυρισμένη αυλή.

Δεκάδες χωριά στο Πήλιο είναι αποκλεισμένα, οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει, ενώ φερτά υλικά έχουν κατέβει από το βουνό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και Περιφέρεια θα προσπαθήσουν να ανοίξουν τους δρόμους για να φθάσει στα χωριά που από χθες το μεσημέρι δεν έχουν πρόσβαση στην υπόλοιπη Μαγνήσια.

Ξυπόλητοι μέσα στα λασπόνερα κάτοικοι και τουρίστες στο Πήλιο προσπαθούν να διασχίσουν έναν απροσπέλαστο δρόμο. Με φτυάρια καθαρίζουν τους δρόμους που χάθηκαν μέσα στη λάσπη. Είναι χωρίς ρεύμα και νερό από χθες το μεσημέρι.

Μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί σε όλα τα τουριστικά θέρετρα του Πηλίου, ενώ η απόλυτη καταστροφή έχει γίνει στη Μηλίνα , στο Χόρτο και τον Πλατανιά, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν ότι βρήκαν στο διάβα τους.

Ο σύζυγος της άτυχης 87χρονης γυναίκας που έχασε την ζωή της μίλησε στο MEGA

«Ήμασταν και οι δύο στο σπίτι, έδωσα μία καρέκλα στην γυναίκα μου να πιαστεί, αλλά μετά ήρθε ένας κορμός μεγάλος και μπήκε το νερό μέσα. Εκεί την πήρε το νερό μέσα στο σπίτι. Το νερό ήταν μέχρι το ταβάνι. Όλη την νύχτα έψαχνα να την βρω».


Πηγή