Μία  οικογένεια έχει ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού για να σωθεί. Κοιτάει τριγύρω της την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Το νερό στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας έχει καλύψει τα σπίτια. Ξεχωρίζουν μόνο οι σκεπές. Μία γάτα βρίσκεται πάνω στα κεραμίδια σπιτιού στην προσπάθειά της να σωθεί.

Η χώρα στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel για τρίτο 24ωρο. Γέφυρες έχουν κοπεί στα δύο, δρόμοι έχουν υποχωρήσει, Σπίτια έχουν παρασυρθεί από τον χείμαρρο. Ένα τοπίο ρημαγμένο.

Ο όγκος νερού στην Καρδίτσα «κατάπιε» ένα πετρόχτιστο σπίτι. Κάτοικοι κάνουν δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια σε εγκλωβισμένους ανθρώπους. Γονείς στον Παλαμά Καρδίτσας μεταφέρουν το παιδί τους με σωσίβιο θαλάσσης.

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει μετατρέψει τους δρόμους σε μία απέραντη λίμνη λάσπης. Μέσα σε φουσκωτή βάρκα η οικογένεια μίας ηλικιωμένης γυναίκας μεταφέρει την ίδια με το σκυλάκι της.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε την προσπάθεια πολιτών στην Φαρκαδόνα Τρικάλων να απεγκλωβίσουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους γείτονές τους με μία βάρκα.

Στον Παλαμά Καρδίτσας ο στρατός απεγκλώβισε ηλικιωμένους και τους μετέφερε πάνω σε έναν εκσκαφέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως έχουν απεγκλωβιστεί 820 άνθρωποι εκ των οποίων οι 750 βρίσκονται στη Θεσσαλία.

«Τα εναέρια μέσα αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέγγισης των πλημμυρισμένων περιοχών λόγω των κεραυνών που προκαλεί η καταιγίδα».

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία Daniel θα συνεχίσει να σαρώνει τη χώρα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.

Έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία όπου στο επίκεντρο μπαίνουν για λίγες ώρες ακόμα περιοχές του Νομού Μαγνησίας, της Ανατολικής Λάρισας, στο βόρειο κομμάτι της Εύβοιας στις Σποράδες και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στο νομό Φθιώτιδας.

Κάτοικοι απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια και άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς φαΐ και μέσο επικοινωνίας.

Εφιαλτικές εικόνες στις περιοχές που «χτύπησε» η κακοκαιρία


Πηγή