Ασίγαστη οργή

Η δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Η αδιαφορία και οι εγκληματικές ενέργειες του πληρώματος του Blue Horizon προκαλούν οργή, κακουργήματα που μπορεί να επισύρουν ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης στα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Ο ύπαρχος που έχει καταγραφεί να σπρώχνει τον 36χρονο από τον καταπέλτη, διώκεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Ο καπετάνιος που συνέχισε το ταξίδι σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, διώκεται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ οι άλλοι δύο ναυτικοί κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Να σαπίσουν μέσα εκεί θέλω. Μόνο τον αδελφό μου θέλω», λέει η αδερφή του 36χρονου.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο και το Λασίθι, τον Πειραιά και την Πάτρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Αττιca Group που επιρρίπτει ευθύνες στο πλήρωμα, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Σπύρος Πασχάλης παραιτήθηκε, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι την ώρα του απόπλου δεν βρισκόταν ούτε ένας λιμενικός στο σημείο. Στο λιμάνι δεν βρισκόταν ούτε ο αξιωματικός φυλακής, ούτε ο βοηθός του για περιπολία.

Ηχητικό ντοκουμέντο

Ενδεικτικό της γενικής οργής για τη δολοφονία του Αντώνη είναι το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία μέλος του πληρώματος με τον καπετάνιο του Blue Horizon, που έκανε το χθεσινό δρομολόγιο από τον Πειραιά προς την Κρήτη λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο λιμάνι.

– Πες στα παιδιά που είναι στην πρύμνη δεν θέλω να φαινόσαστε. Πιο μέσα πιο διακριτικά να βλέπεις αλλά να μη φαινόσαστε από κάτω.

(ακουγονται αποδοκιμασίες του κόσμου)

– Εντάξει κάπταιν, θα το ξαναπώ.

– Αν ακούει και ο αρχικαμαρώτος, όλοι οι δικοί μας με τα άσπρα πουκάμισα να μαζευτούν μέσα. Όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται. Πάρτε το χαμπάρι καθίστε πίσω μπας και φύγουνε.

Η «συγγνώμη» του υπουργού

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τις χθεσινές πρωινές του δηλώσεις – ατόπημα, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη.

«Ζητώ συγγνώμη απέναντι σε όλους και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Αντώνη εάν θεώρησαν ότι με τον τρόπο που εκφράστηκα ότι εξισώνω τις ευθύνες του θύματος με του θύτη. Θα ήμουν ο πρώτος που θα παραιτούμουν στην περίπτωση που υπήρχε ευθύνη άμεση που εμπλέκει για πράξεις που αφορούν το λιμενικό σώμα».

Οργή στην Κρήτη

Οργή και πόνος στη γειτονιά του άτυχου Αντώνη στον Άγιο Νικόλαο. Ο φίλος του, Βασίλης Παπαχρήστος, ήταν εκείνος που του είχε βγάλει το εισιτήριο της επιστροφής.

Το Blue Horizon δε θα εκτελέσει ξανά το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς. Στην γραμμή μπαίνει το πλοίο Έλυρος.


Πηγή