Μάχη με το χρόνο δίνουν όλα τα επίγεια σωστικά συνεργεία στις πληγείσες περιοχές. Ο σκοπός είναι κοινός. Πρέπει να βρεθούν όλοι οι εγκλωβισμένοι ζωντανοί.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του MEGA καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις επιχειρήσεις διάσωσης. Πριν από λίγες ώρες ήχησε ξανά ο ανατριχιαστικός ήχος του 112 σε 20 περιοχές της Λάρισας, καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας.

Ολόκληρα χωριά σε Καρδίτσα και Τρίκαλα παραμένουν βυθισμένα στα λασπόνερα, ενώ συνεχίζονται οι διασώσεις δεκάδων κατοίκων με βάρκες και ελικόπτερα.

Η επίσημη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τους αγνοούμενους είναι πλέον στους 7.

Συγκεκριμένα, στη Μεταμόρφωση αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα και ο 60χρονος γιος της, ένα άτομο έχει εξαφανιστεί από το βράδυ της Παρασκευής στον Άγιο Δημήτριο, στη Μαγνησία αγνοείται ένα ζευγάρι Αυστριακών, πριν τρεις μέρες ο 70χρονος στο Πήλιο και ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη.

Πόρτα πόρτα μοιράζουν οι εθελοντές με τρακτέρ νερά και φάρμακα. Στη Λάρισα οι άνθρωποι μεταφέρονται με μηχανουργικό μηχάνημα.

Ένα τετραπληγικό άτομο μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο.

Δεκάδες χωριά «βυθίστηκαν» στα λασπόνερα

Το MEGA καταγράφει όλες τις απόκοσμες εικόνες από τις πληγείσες περιοχές. Η Αγία τριάδα είναι αποκομμένη χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα.

Οι κάτοικοι μένουν το χωριό γιατί όπως λένε φοβούνται το πλιάτσικο.

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί και οι ηλικιωμένοι κυρίως, άνθρωποι φτάνουν στη Γιαννούλη Λάρισας.

Σκηνικό απόλυτης καταστροφής στη Ζαγορά Πηλίου

Το MEGA κατάφερε να φτάσει στη Ζαγορά Πηλίου στην περιοχή που έχει πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού.

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Πηλίου είπε πως μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχουν οι προμήθειες και τα καύσιμα και πως μετά θα αρχίσουν να λιγοστεύουν.

«Ήταν ένας παράδεισος και έγινε μία κόλαση. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν επικοινωνούν τα χωριά μεταξύ τους. Υπερχείλισαν οι χείμαρροι και έχουμε πρόβλημα με τους δρόμους. Με τα σπίτια δεν έχουμε πρόβλημα».


Πηγή