Στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα και το χάος που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία βρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπουλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου μετά την Καρδίτσα μετέβη και στον Βόλο όπου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο, για τα τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

«Βιβλική καταστροφή θα την έλεγα. Δεν θα έχω ξαναζήσει εγώ αυτό το πράγμα», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντικρούσει τις αιτιάσεις για ολιγωρία και αλαλούμ

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, καταγγελιών για ολιγωρία, αλαλούμ στον κρατικό μηχανισμό και ενώ η χώρα μετρά ακόμα τις πληγές της φονικής κακοκαιρίας, η κυβέρνηση διαμηνύει πως η άμεση αποκατάσταση και αρωγή των πληγέντων αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα.

«Μια καταστροφική εικόνα σε ένα μεγάλο τμήμα του θεσσαλικού κάμπου. Αυτή τη στιγμή ακόμα έχουμε διασώσεις. Είδα το πρωί 3.500- 3.440 διασώσεις, αυτό το λέω για κάποιον ο οποίος λέει ότι δεν υπάρχει ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA, υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, όταν ρωτήθηκε για το τι πήγε λάθος με τις αντιπλημμυρικές υποδομές, αφού όπως είπε, για όλα φταίει η σφοδρή κακοκαιρία.

«Αυτή η νεροποντή, αυτός ο κατακλυσμός του Νώε ήταν χιλιετίας. Το λένε οι ειδικοί. Λάθος… θα το εκτιμήσουμε στην αυτοψία, όταν θα γίνει. Δεν υπάρχει εδώ θέμα λάθους», δήλωσε.

Έντονες αποδοκιμάσεις δέχθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στα Τρίκαλα ομάδα πολιτών αποδοκίμασε έντονα τον πρώην δήμαρχο Τρικάλων και νυν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σαφείς απαντήσεις για τις καταστροφές από κυβέρνηση και περιφέρεια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ευθύνες είναι τεράστιες και είναι πολύ συγκεκριμένες οι ευθύνες. Και πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις και από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον κ. Αγοραστό, ο οποίος είναι 12 χρόνια περιφερειάρχης, εκλεκτός της ΝΔ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε για δεύτερη μέρα την επίσκεψή του στη Θεσσαλία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σφοδρή κριτική σε κυβέρνηση και περιφέρεια.

«Προφανέστατα η κυβέρνηση και η περιφέρεια έχουν ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν, αλλά και για τη ποιότητα των αντιπλημμυρικών που έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Την 35χρονη που μετέδιδε μέσω social media fake news για 100 νεκρούς στον Βλοχό Καρδίτσας  συνέλαβε η αστυνομία ενώ στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται και άλλοι λογαριασμοί από τους οποίος γίνεται διακίνηση ψευδών ειδήσεων.


Πηγή