Δεκαοχτώ ώρες εγκλωβισμού και απίστευτης ταλαιπωρίας. 18 ώρες που οι περίπου 800 επιβάτες του Fast Ferries Άνδρος παρέμειναν μέσα στο πλοίο ανοιχτά στο λιμάνι της Ραφήνας.

Η ταλαιπωρία τους έλαβε τέλος στη μία το ξημέρωμα όταν τα τρία ρυμουλκά κατάφεραν να το μεταφέρουν με ασφάλεια στο λιμάνι.

Το ειδικό συνεργείο δυτών χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να κόψει τις αλυσίδες από τις άγκυρες που είχαν τυλίξει την μία από τις δύο προπέλες του.

Η οδύσσεια των ταξιδιωτών ξεκίνησε χτες στις 7 το πρωί. Το πλοίο Fast Ferries Άνδρος καθώς αναχωρούσε συγκρούστηκε με το πλοίο Αικατερίνη και έμπλεξαν οι καδένες στις άγκυρες τους.

«Έγινε ένα δυνατό τρακάρισμα μεταξύ των δύο καραβιών, ήρθε και πήρε κλίση από τη μία πλευρά το καράβι Άνδρος, με αποτέλεσμα εκεί να γίνεται πανικός, νομίζαμε ότι βουλιάζουμε», δήλωσε επιβάτης.

Σοβαρή βλάβη υπέστη το πλοίο

Στη συνέχεια, το πλοίο Αικατερίνη πραγματοποίησε απόπλου, όμως ο Γολγοθάς για τους επιβάτες του Fast Ferries Andros είχε μόλις ξεκινήσει καθώς το πλοίο υπέστη σοβαρή βλάβη.

Έτσι δεν γινόταν ούτε να αναχωρήσει αλλά ούτε και να δέσει στο λιμάνι.

«Ξεκινήσαμε ένα σαββατοκύριακο αναψυχής και να κάνουμε και το τάμα μας στην Παναγία και να υποστούμε τέτοια ταλαιπωρία; Δεν απαγορεύσαν από πρωί τον απόπλου, με 8 μποφόρ που θα πηγαίναμε; Κανονικά δεν έπρεπε να ταξιδέψουμε», ανέφερε ένας ακόμη επιβάτης.

Οι επιβάτες περίμεναν υπομονετικά μέσα στο πλοίο για αμέτρητες ώρες, περιμένοντας τον απεγκλωβισμό τους, το φαγητό λιγόστευε και μέχρι αργά τη νύχτα δεν ήξεραν πόσο ακόμα θα διαρκέσει.

«Oι ενημερώσεις ήταν ελάχιστες και πολύ αργοπορημένες και ψεύτικες , μας μιλούσαν για φαγητό γιατί είχαν αρχίσει και είχαν τελειώσει όλα τα τρόφιμα. Τα παιδιά φώναζαν, έκλαιγαν, δεν υπήρχε φαγητό δεν υπήρχαν τρόφιμα», δήλωσε η κ. Μαρία, μία εκ των επιβατών.

Τελικά το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, αλλά η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίστηκε καθώς έπρεπε να περιμένουν το επόμενο πλοίο για την Άνδρο.


Πηγή