Μια σφοδρή σύγκρουση. Ένα πολύνεκρο τροχαίο. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Στις 6.30 το πρωί το διώροφο λεωφορείο με αφετηρία την πόλη Νης της Σερβίας κινούταν με 81 επιβάτες προς Θεσσαλονίκη.

Στο ασημί ΙΧ με κατεύθυνση προς το τελωνείο Ευζώνων επέβαιναν 4 άντρες.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Σύμφωνα με όσα είπε ο οδηγός του λεωφορείου, ο οδηγός του ΙΧ φαίνεται να αποκοιμήθηκε, έχασε τον έλεγχο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Εκείνος προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, όμως μάταια. Το ασημί ΙΧ έγινε μια άμορφη μάζα σιδερικών ενώ το λεωφορείο έπεσε σε ένα χαντάκι βάθους 2,5 μέτρων.

Οι επιβάτες σε σοκ. Επικράτησε χάος. Έσπαγαν τα παράθυρα για να βγουν από το πεσμένο όχημα.

«Άκουσα φρένα δυνατά φρένα και αισθάνθηκα το πάτημα του οδηγού και μετά ακούσαμε τον ήχο. Πάνω στο ταβάνι βρεθήκαμε κάποια στιγμή. Ένας πάνω στον άλλον. Χαμός, φωνές. Σε λίγα λεπτά προσπαθήσαμε να συνέλθουμε να δούμε ποιος και τι. Ο ένας πατούσε τον άλλον πάνω στο κεφάλι και προσπαθούσαμε να βγούμε έξω», δήλωσε ένας επιβάτης από τη Σερβία.

Η σύγκρουση ήταν πλαγιομετωπική αλλά θανατηφόρα.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου ερχόταν κατευθείαν προς τα πάνω μας για σύγκρουση. Προσπάθησε να αποφύγει την σύγκρουση αλλά δεν ήταν δυνατόν», δήλωσε μέλος του τουριστικού γραφείου Σερβίας.

Μετά από την πτώση και την σύγκρουση οι επιβάτες του λεωφορείου κατάφεραν να σπάσουν το τζάμι από την ηλιοροφή και το παρμπρίζ και κατάφεραν να βγουν μέσα από αυτό για να γλιτώσουν.

Τέσσερις νεκροί από τη σύγκρουση

Λίγο μετά, ένα αυτοκίνητο που επέβαιναν μια μητέρα με το παιδί της έπεσε πάνω στο διαλυμένο ΙΧ. Σαν από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.

«Ήταν ακόμα σκοτάδι δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα μέσα στο λεωφορείο. Μερικοί άρχισαν να σπάνε τα παράθυρα στις άκρες για να μπορέσουμε να βγούμε. Βγαίναμε αργά ένας ένας. Είμαι ακόμα σοκαρισμένη ήταν απίστευτο», ανέφερε μία επιβάτης.

Οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, τρεις Έλληνες και ένας Ρώσος που πήγαιναν για ψάρεμα τραυματίστηκαν θανάσιμα. Από τους επιβάτες του λεωφορείου, 51 τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία.

Οι εικόνες από το σημείο του τροχαίου είναι αποκαλυπτικές. Ένα κάθισμα πετάχτηκε έξω. Τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών διασκορπίστηκαν.

Όσοι κατάφεραν και βγήκαν χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς μεταφέρθηκαν στο ΚΑΠΗ Πολυκάστρου, προκειμένου να επιβιβαστούν σε άλλο λεωφορείο για τον τελικό τους προορισμό, την Ασπροβάλτα.

Εκτός κινδύνου οι 49 τραυματίες

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους 49 επιβάτες του λεωφορείου, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί, καθώς βρίσκονται πλέον εκτός κινδύνου.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 18 από τους τραυματίες, 28 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και τρία άτομα στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας.


Πηγή