Για τις συνθήκες στις δομές φιλοξενίας των πλημμυροπαθείς και για τις ανάγκες σε τρόφιμα και άλλα είδη μίλησε ο κ. Μπατράς.

«Υπάρχουν δύο δομές στην Καρδίτσα, εγώ είμαι στην δομή του 2ου λυκείου, δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου, γιατί φροντίζουμε τους ανθρώπους εδώ. Δεν έχω μπει με βάρκα, εγώ μοιράζω το φαγητό. Όταν βγαίνουν και έρχονται σε μας είναι ότι υπάρχουν στιγμές συγκίνησης, μία μητέρα είδε την κόρη της και είπε πως αφού είδε την κόρη της και είναι καλά, τότε «ας μείνει εδώ». Όταν ακούν οι άνθρωποι το βράδυ ένα θόρυβο νομίζουν ότι είναι βροχή και έχουν φοβία. Κάποιοι εδώ έχουν συγγενείς που τους παραλαμβάνουν και άλλοι είναι μόνοι τους», είπε ο κ. Μπατράς.

«Δυστυχώς από κράτος δεν υπάρχει τίποτα. Όλη η βοήθεια είναι από εθελοντές. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο εκτός Καρδίτσας για τα πράγματα που φέρνουν, αλλά και από τους εθελοντές κάτοικους, που με αυτοθυσία πάνε στα χωριά και βοηθούν», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει θέμα λόγω των νέκρων ζώων χρειάζεται ασβέστης, τσάπες, φορτωτές, και υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση. Είναι μια υγειονομική βόμβα. Χρειαζόμαστε ειδικά συνέργεια για να καθαριστεί η πόλη από τα νεκρά ζώα», τόνισε αναφορικά με το τι χρειάζονται οι άνθρωποι στις δομές φιλοξενίας.


Πηγή