Με φακούς, πόρτα πόρτα συνεχίζονται οι έρευνες στις πληγείσες περιοχες.

Στους 15 έως έχουν φθάσει μέχρι τώρα οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία και τη Μαγνησία ενώ δυο παραμένουν οι αγνοούμενοι.

Πάνω από 2.000 διασώσεις έχουν πραγματοποιήσει αυτές τις ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Απεγκλωβισμοί με βάρκες. Αλλά και με εναέρια μέσα συνεχίζονται μέρα, αλλά και νύχτα.

Ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, καταφέρνει να φθάσει με βάρκα στην Μαραθέα Καρδίτσας που παραμένει αποκλεισμένη από την Πέμπτη.

«Για να φθάσουμε εδώ προσπαθούσαμε τις προηγούμενες ημέρες, δεν υπήρχε δυνατότητα να προσεγγίσει και δεν υπάρχει ακόμα δυνατότητα, είμαστε σε βάρκα, μέσα στο χωριό, δείτε εδώ, το νερό ξεπερνάει το ένα μέτρο», ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος, Μαρίνος Αλειφέρης.

To ύψος του νερού μετά από τόσες ημέρες ξεπερνάει ακόμα τα κάγκελα των σπιτιών. Όλες οι αυλές παραμένουν πλημμυρισμένες.

Μέσα στο χωριό επιχειρεί και ο στρατός, ψάχνει για εγκλωβισμένους κατοίκους.

Στην ταράτσα ενός σπιτιού εντοπίζεται ένας άνδρας. Σύμφωνα με τους κάτοικους τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν ένα αντλιοστάσιο που την ώρα της καταστροφής δεν δούλεψε.

Η απεσταλμένη του MEGA στην Καρδίτσα, Εύη Καλλίνη από το πρωί έχει ανέβει σε ένα τρακτέρ και κατευθύνεται προς τα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας.

«Εδώ στα Καλογριανά έξω από την Αγία Τριάδα έχουν πέσει από τα ορμητικά νερά 15 σπίτια ενώ υπάρχει κόσμος που ακόμα κόσμος που παραμένει εγκλωβισμένος μέσα στα σπίτια τους», ανέφερε στο ρεπορτάζ της η Εύη Καλλίνη.

Η  Μάνια Αλιβιζάτου φθάνει στο Ριζοβούνι. Απόγνωση.

Από την άλλη πλευρά του Κάμπου στην Λάρισα η αγωνία για τον Πηνειό εντείνεται και περιοχές εκκενώνονται.

To βράδυ οι κάτοικοι στα Νάματα έλαβαν μήνυμα από το 112.

Τρίτο 24ωρο επιχειρήσεων στη Γιάννουλη, πλέον στις προσπάθειες της ΕΜΑΚ, της πυροσβεστικής και των εθελοντών σήμερα συνδράμει και στρατός.


Πηγή