Τα όσα συνέβαιναν λίγο νωρίτερα με τον αδικοχαμένο 36χρονο να περιμένει με το εισιτήριο στα χέρια να επιβιβαστεί και αυτά που ακολούθησαν με τον καπετάνιο του Blue Horizon να συνομιλεί μεταξύ άλλων και με τον ύπαρχο, που δεν λέει σε κανένα σημείο αυτά που έκανε.

«Του λέω, βγες έξω, βγες έξω δεν έχεις εισιτήριο, πάει να βγει έξω βγαίνει έξω ξαναμπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα», λέει με αδιανόητη ψυχρότητα. Και συμπληρώνει: «Είναι ανάποδα, μπρούμυτα, επιπλέει. Ναι, ναι. Πρέπει να έχει σκοτωθεί».

Τα ηχητικά ντοκουμέντα της μαύρης νύχτας πλαισιώνουν οι καταγραφές στο βιβλίο συμβάντων και αυτές οι φωτογραφίες που δείχνουν τα μόνιτορ που είχε στη διάθεσή του ο καπετάνιος. Την απευθείας εικόνα που έβλεπε από τον καταπέλτη κι μάλιστα από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00 το βράδυ, που κανονικά έπρεπε να αναχωρήσει το Blue Horizon. Μια νταλίκα μπαίνει στο γκαράζ και εδώ διακρίνεται ο άτυχος Αντώνης που περιμένει. Στο ημερολόγιο της γέφυρας αναφέρεται πως καθυστερεί ο απόπλους λόγω φόρτωσης οχημάτων.

4 λεπτά αργότερα (21:04) το πλοίο δεν έχει λύσει και ο Αντώνης βρίσκεται κοντά σε έναν από τους κάβους. Στις 21:06 το θύμα έχει μετακινηθεί και όπως αναφέρεται στο βιβλίο του πλοίου, οι μηχανές είναι σε ετοιμότητα. Στις 21:09 γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της φόρτωσης και επιβίβασης των επιβατών και στις 21:13 γράφεται στο ημερολόγιο της γέφυρας, η λέξη απόδεση. Είναι η ώρα που ο 36χρονος προσπαθεί να μπει στο Blue Horizon και οδηγείται στον θάνατο…

Όπως καταθέτει ο καπετάνιος, πρόλαβε να δει από αυτά τα μόνιτορ έναν άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα και συνέχισε με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά (21:14) ο καπετάνιος συνομιλεί με μέλη του πληρώματος.

Στο Blue Horizon επικρατεί αναστάτωση. (21:15) Ο ύπαρχος προσπαθεί να εξηγήσει στον καπετάνιο και υποστηρίζει πως ο νεαρός έπεσε στη θάλασσα μόνος του. Δεν αναφέρει πουθενά ότι τον έσπρωξε. Δεν λέει σε κανένα σημείο ότι απωθήκε δύο φορές στον καταπέλτη. Δεν λέει κανείς ότι ένας άνθρωπος πνιγόταν μπροστά στα μάτια τους χωρίς να βοηθήσει κανείς.

«Γλίστρησε κα πνίγηκε»

Ο Αντώνης είναι νεκρός και το άψυχο σώμα του επιπλέει για 20 λεπτά στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 21:25 γράφουν ότι το πλοίο βρίσκεται εκτός λιμένα Πειραιά και 20 λεπτά αργότερα (21:45) γίνεται αναφορά για κράτη στις μηχανές μετά από εντολή του λιμενικού.

Ο καπετάνιος και ο ύπαρχος μιλούν με στελέχη του λιμενικού και προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Το πλοίο παίρνει εντολή να επιστρέψει και ακολουθούν οι συλλήψεις στις 23:05 τη νύχτα, με το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά να αποκαλύπτεται και μια σειρά από ντοκουμέντα να δείχνουν όλα όσα έγιναν και την προσπάθεια που έγινε ώστε οι συνθήκες της τραγωδίας να συσκοτιστούν ακόμα περισσότερο.


Πηγή